martes, 26 de febrero de 2008

I Comunicat institucional de l'ARTE

Primer comunicat institucional de la (Irreal) Acadèmia Riberenca de Tirantafotedors Eixelebrats (ARTE, mi arma!).
Estimats acadèmics, benvolguts seguidors irreductibles, apreciats lectors desorientats a qui l’atzar i el vostre desfici us han conduït fins aquest temple de saviesa rural que és aquest blog, sigueu benvinguts tots.

Abans de començar amb la meua locució, us he d’advertir, que en aquestes dates tan assenyalades no és la meua intenció fer servir les meues paraules per orientar el vostre vot (encara que entre vosaltres i jo: tots tenim clar a qui no s’ha de votar).

I ja que hi faig esment al 9M vull tindre un record molt especial a tots aquells seguidors i simpatitzants del blog que quan ens trobàvem pel carrer m’animaven a què muntàrem a corre-cuita una agrupació política i ens presentàrem, ben segurs del nostre triomf, a la propera contesa electoral.
Fins i tot, el meu veí tots els matins m’encoratja amb un : Visente, dáles caña! No patiu, el nostre regne no és d’aquest món, i com bé sabeu amics meus, el poder desgasta, i hi ha acadèmics que ja estan prou erosionats. Per tant, continuarem perseverant en la nostra tasca de far, guia i talaia ideològica (rotllo FAES, però de forma altruista i casolana)de la nostra societat contemporània.

Em plau comunicar-vos que han estat milers les peticions arribades a les diferents plataformes mediàtiques amb què compta aquest blog per tal de sumar-se a la proposta de l’Home del Carreró de formar una acadèmia. Així que si tenim el suport incondicional d’un gran nombre de persones amb trellat i forrellat, les ganes i la infraestructura mental necessària, per què no intentar-ho!

Així que sense més dilació (que em toca fer el dinar i ja sabeu com són les dones) us convoque a la I Assemblea constituent de l’ARTE.

Per anar fent boca ja us puc informar dels punts de l’ordre del dia:
- Rebuda, salutacions, besos i abraçades.
- Repartiment del material i de les acreditacions.
- Discurs d’inauguració a càrrec del President d’Honor.
- Elaboració i concreció de la llista d’acadèmics.
- Proposta, debat i posterior aprovació d’un nom per a l’acadèmia
- Esmorzar
- Proposta de creació de l’ACApèdia. Començarem per un Diccionari; la Flexió Acal i l’Acamàtica, la deixarem per a més endavant(de fet ja estan proposant-se nombroses entrades per enllestir aquesta obra.).
- Elecció de càrrecs, si cal, i si no funcionarem de manera assembleària.
- Comunicacions i propostes
- Acomiadament a càrrec de l’Home del Carreró.
- Vi d’honor

Bo, com podeu veure, ja està tot pràcticament enllestit a falta que el comité de preparació format pels dos homes de les vies públiques ens comuniquen el lloc i l’hora d’aquest important esdeveniment sociocultural de la Ribera.

Fins aleshores, estimats companys, una abraçada, i recordeu, contra l'apatia i la resignació: Pau, Salut, Festa i Lletres!

VK

Com a mostra del meu afecte us deixe unes pindoletes d’actualitat perquè aneu rosegant fins que arribe l’assemblea:

PS1.
González Pons: 'A Camps todavía le quedan muchas páginas por escribir' (El Mundo)
De fet, mentre espera la imminent públicació de la seua primera obra, Transvases de dolors i events multicolors, ha demanat el seu ingrés en l’Associació d’escriptors en llengua catalana.

PS2.
El técnico del Alcoyano critica a Zapatero tras un altercado en Gramanet (Levante-EMV)
A partir d’aquest moment la dita popular canvia: Tener más inmoral que el (entrenador del ) Alcoyano.

PS3. Barberá: "Si el AVE llega en 2010 habrá que tirarse por la ventanilla" (Levante)
Va, no sigueu així, deixeu de cridar tots junts: Que arribe!, que arribe!


3 comentarios:

Anónimo dijo...

Xe, això de l’Arte ( que no és tindre fred en andalús) és “deputamare”, paraula, per cert, que si la incorporàrem al diccionari ja no hi hauria que posar-la entre cometes, no?
Deputamare. Adv (Del iber deput i del llatí amare). Es diu de les coses ben fetes.
Sin. Decollodemico.
Ant. Deputapena.
Ps. Col·locar al lloc que li corresponga.
L’Espectador.

Anónimo dijo...

Gràcies Sr. Espectador per la teua aportació de la qual estic ben segur que el responsable de la secció lexicogràfica de l'Acadèmia,l'Home del carreró, prendrà puntual nota.

Per cert, Joan Carles estarà tremolant, una mica més i ens hi avancem amb la publicació del nostre Diccionari de Sinònims, antònims i idees afins (la veritat, és que quasi millor que llevem això de les idees, que no hi ha massa i no estem per a compartir-les).

Per cert, us comunique que ja tinc pràcticament enllestit el meu II comunicat institucional que versarà sobre l'organització i assignació dels llocs que ocuparan els acadèmics a les assemblees tant ordinàries (bo, d'aquestes no en tindrem, que són molt avorrides)com extraordinàries que celebrarem.

Anónimo dijo...

Que m'estas contant!!!! Fes el favor de baixar un poc el nivell que si ara et dona per crear una acadèmia i grup de savis, el nivell pot pujar massa per als que caminem "arrant de terra", je, je...