martes, 22 de enero de 2008

Ghettos

Si haguera fet cas dels malaventurosos aficionats a les sentències populars (no, no estic parlant del recurs a l’Estatut), aquest 2007 haguera hagut d’estar el meu agnus horribilis ja que al llarg de l’any passat coincidiren dos dels esdeveniments preferits per aquesta gent per a propagar la seua malastrugança: em vaig casar (“t’has casat, t’has cagat”) i vaig complir 30 anys (tio espavila, ara tot va molt de pressa, i sense adonar-te ja estàs en els quaranta).

Per sort, estic feliçment casat i considere que porte la trentena prou dignament.

Però sembla que una part d’aquestos pronòstics que auguraven un futur gens prometedor als meus companys de generació manejaven part de raó.

De fet a València capital ja han començat a prendre mesures per evitar que els caps de setmana les colles dels meus coetanis (+30) colonitzen les àrees d’oci del Cap i Casal. En aquesta edat, qualsevol excusa és vàlida per eixir a sopar, omplir els pubs i allargar la nit: reunions de companys d’EGB, sopars d’amigues, aniversaris, celebracions de l’equip de futbet...i clar, a les institucions locals els resulta molt violent advertir-los de manera “solapada” que ja no tenen vint anys i que deuen deixar pas i gaudir amb total llibertat als vertaders adjudicataris d’aquest espai d’oci urbà: els nascuts a la fi dels huitanta i principis dels noranta.

I com els qui com jo vingueren al món amb la democràcia no semblen adonar-se que ja no tenen edat (o el que és pitjor, que en tenen més de la que cal), el govern local ha decidit optar per la força: o abandoneu la nit abans que la nit us abandone a vosaltres o us impedim accedir-hi.

I així ho han fet, han limitat l’accés a la zona de marxa de València (El Carme) als menors de 30 anys. A més a més, per fer més explícita aquesta prohibició han col·locat senyals com la que apareix a la imatge.
Aquesta mesura tan taxativa i restrictiva no ha fet sinó activar la picaresca dels majors de 30 anys que ja han començat a piratejar els seus DNI’s, sovintejar les perruqueries de moda i a fer acopi de roba de Zara i Pull&Bear per passar desapercebuts. Fins i tot, els més agosarats reben classes particulars de “botellot” i escriptura d’SMS.
VK
PS1. El Govern Valencià continua amb la seua desaforada carrera per carregar-se l’ortografia. Ara han col·locat els signes de puntuació en el seu punt de mira. I a més a més a càrrec del pressupost general:

PS2. Sabeu si Gallardón sap anglés?
Requisitos: coche propio, inglés... y ser de derechas (El País)

PS3. Gónzalez I El prestidigitador continua animant les eleccions a casa nostra:
El 23 de mayo será el Día del Palleter en la Comunitat, el equivalente al 2 de mayo, si el PP gana las elecciones generales (Las Provincias)
Siguem seriosos, qui va a oposar-se a tenir un dia més de festa? Més que Popular, el partit hauria d’anomenar-se PPP (Populistes a Punta Pala)

PS4.
Lo Rat Penat proclama a Carolina Giner Regina dels Jocs Florals
El director de un programa de la Cope lanza una soflama anticatalanista en su discurso como mantenedor (Levante-EMV)
Va, ja tardem, César Vidal president de l’AVL ja! Que tio, si manipula la Filologia com ho fa amb la Història...d’ací dos dies el valencià és un subdialecte del castellà farcit de mossarabismes.

2 comentarios:

Emili Morant dijo...

Doncs sí, es triste pedir pero es más triste robar, i la veritat és que a partir dels 30 la gent ja no està per a filigranes. A mi em queden dos mesos per a fer-los, i la veritat és que no crec que aprofite eixe temps de vida juvenil per a aprofitar i eixir de farra pel Carme - un cafenet, si de cas, per la vesprada, i si em porten, que Gandia està molt lluny...

I això del Palleter, doncs no és mala idea... si no vinguera de qui ve, que és com per a no fiar-se un pèl.

Vista Parcial dijo...

Els joves es pensen que són vells fins que ho arriben a ser de veritat. 30 anys! Quien los pillara.
Tot i que també hi ha qui en diu el mateix a mi i la meua edat.