martes, 29 de enero de 2008

El collidor virtual

Promet que hui no tenia cap intenció de publicar cap entrada, però mira, estava llegint la premsa i he ensopegat amb una notícia que m'ha atret amb força:

Segons un enquesta publicada hui al diari Levante només 3 de cada 100 valencians són bloggers. És precisament eixe “només” allò que em mosqueja perquè per a qualsevol altre gremi (què sé jo: forners, jugadors de futbol, consellers o parapsicòlegs), acaparar el 3% de la població no comportaria un menyspreu, sinó, ben al contrari, denotaria que es tracta d’un feina amb una àmplia presència social.

L’estudi també reflexa que la Comunitat que compta amb més bitàcoles a la xarxa és Aragó, (sembla que l’oposició al transvasament mobilitza cada cop a més simpatitzants), Madrid (blogs nombrosos a més de “xulos” ) i Astúries (Bitàcola querida!).

Segons la seua temàtica els que més hi abunden són els dedicats a la música, els blogs professionals (que s’entén per blog professional? no em digues que per açò també es cobra) i els de literatura.

O siga que si seguim fil per randa aquestes dades demoscòpiques, el retrat robot del blogger hispà ens oferiria (si fa no fa) el següent perfil: un aragonés aficionat a les “jotes” que treballa d’informàtic i llig còmics manga.

Pel que fa a la presència de la nostra llengua en els blogs valencians, aquesta no arriba al 3% (sí, sí, més del 97% en castellà). Fet que confirma novament la presència ínfima que el valencià té a la xarxa. Sembla que els internautes autòctons no la consideren apta per parlar de temes seriosos (o divertits) i fins i tot prefereixen optar abans per l’anglés.

Així que si fem cas de les enquestes, estimats lectors d’aquest blog (riberenc i en valencià) delecten-se tranquil·lament amb la lectura d’aquesta bitàcola casolana i diàfana, perquè quasi sense adonar-se, estan contemplant de ben a prop una raresa diga d’un futur museu etnocibernètic.

Per cert, el blog més visitat al País Valencià s’anomena Kirai i conta (en castellà i anglés) les aventures d’un geek (un apassionat per la tecnologia i la informàtica) que està vivint a Japó. Per a què després ens diguen que escriure bajanades no pot tenir el seu públic.

De fet seguint aquest model exitós d’explicitació de continguts, ja tinc preparat l’eslògan per a la pròxima campanya publicitària d’aquest blog als mitjans de comunicació: Tirant a Fotre, satsumes intel·lectuals per a collidors virtuals.
VK
PS1. Camps confía en tener nuevo socio en la lucha por el agua (El Mundo)
Es tracta de Robert Williams Jr actual president de la multinacional Coca-Cola

PS2. González Pons afirma que De la Vega usa aviones del Ejército para ir a sus actos (Levante-EMV)
Augmenta la tensió en una campanya electoral que es presenta força bel·ligerant

PS4. Telecinco suprime 'Aquí hay Tomate'
Un nou colp contra la televisió de qualitat; la freda daga de l’audiència deixa un nou cadàver catòdic al seu pas.

3 comentarios:

Vent d Cabylia dijo...

Tu i les teues dites tarongícoles... D'altra banda, potser el percentatge de blogs en valencià siga més alt perquè els índexs d'Alianzo se'n deixen la majoria fora.

Anónimo dijo...

M'estranya que el percentatge de bloggers en valencià siga tan reduït, sobretot perquè som una comunitat de parlants que pel que fa a la lletra som molt actius. Tu ets de la Ribera, i la veritat és que teniu una xarxa de bloggers bastant sòlida -i bona. Els de la Ribera són uns dels bloggers que més m'agraden-. A la Safor, curiosament, per cada blogger podem trobar 5 escriptors dels "convencionals". Ho hem comentat Emili i jo algunes voltes. Resulta estrany... espere que només siga qüestió de temps. M'agrada aquesta sensació de trobada virtual com qui es troba al pati d'una escola o a la plaça del poble.

Vista Parcial dijo...

Doncs a mi això de les satsumes intel·lectuals m'agrada.