jueves, 7 de febrero de 2008

Se’n foten de la música i (d)els tocadors



Doncs bé, només 24 hores després, a l’edició de hui dijous he ensopegat amb el següent titular: La JCF pondrá música en valenciano.

Segons informa el diari, sembla que l’Ajuntament de València ha decidit fer cas de la recomanació i “ pondrá más música en valenciano salida de las manos de artistas de las diferentes comarcas antes y durante las mascletaes de las fiestas falleras, según manifestó ayer el concejal de Fiestas y presidente de la Junta Central Fallera, Félix Crespo

I què voleu que us diga, aquesta celeritat, aquesta bona acollida, aquest "donar-li bola" al Bloc, em té una mica mosca. No ho sé, però arribar a pensar que la música d’Obrint Pas, La gossa sorda, Al Tall, Paco Muñoz, Pep “El Botifarra”, Feliu Ventura, sone a la Plaça Major de València en Falles (a Canal 9 o en qualsevol acte institucional), hui per hui, em sembla poc o gens factible.

Però posats a malpensar i rememorant la polèmica a Frankfurt, què haurà entés vertaderament l’Ajuntament? Que el Bloc li exigeix més música valenciana o més música en valencià?

Possiblement no ha dubtat gens ni mica que allò que el Bloc li demandava (lògicament) era més música valenciana, i per aquest motiu, no només a donat el seu vist-i-plau, sinó que fins i tot ja té enllestit el programa musical per a aquesta setmana. Aquest blog ja hi ha tingut accés al llistat dels artistes seleccionats i com a mostra de cortesia amb els nostres amables lectors, us l’oferim en exclusiva:
Dia 13: Salomé ; Dia 14 : Rosita Amores ; Dia 15: Vicente Ramírez ; Dia 16: homenatge al Titi; Dia 17: Juan Ramon cantant l’himne del València ; Dia 18: Maria Abradelo ; Dia 19: Francisco cantant l’himne regional

Com continuen amb aquesta línia, ha afirmat el Regidor de festes, de simpatia i bona sintonia amb el govern municipal no dubtem a arribar a pactes amb aquests xicots algun dia.
A gaudir-ne bona cosa i música mestre!

VK

2 comentarios:

Anónimo dijo...

I Julita Díaz, "la Parrussa"? Una vegada posats a fer pàtria...Ostris, VK., i Rafael Amaya?
L'home del carreró.

Anónimo dijo...

jejeje, home al BLOC ja portem una bona "fotracà" d'anys demanant cançons en valencià per a les mascletaes, no és q ens han fet cas a la primera... ni molt menys. Però bo, no sé jo si escoltarem a Obrint Pas, però espere q a Rosita Amores i a la Parrussa eixa no!