martes, 5 de febrero de 2008

Jaume I d’Aragó i III de la Policia Autonòmica

Seguint les indicacions de Ricard, passe tot seguit, a analitzar d'una manera seriosa, fonamentada i objectiva (són les normes de la "casa") una de les notícies de l'actualitat de hui dimarts que destaca per la denúncia que explicita:

El helicóptero «Jaume I» de la policía autonómica y su tripulación son alquilados (Levante-EMV)

La premsa continua molt desorientada i en el seu afany de treure-li punta a qualsevol assumpte, fins i tot, han demostrat no tenir massa escrúpols alhora d’intoxicar l’opinió pública amb notícies tretes de context.

I en aquest titular en tenim un bon exemple. Sembla que al President Camps se li acudí (digues-li atzar, digues-li intució) per tal d’arrodonir els actes commemoratius del 800é aniversari del rei Jaume I (campanes, bandes, correfocs...) innovar una mica i així tapar la boca als malintencionats que l’han acusat de copiar fil per randa el llistat de festejos que s’organitzaren al Cap i casal fa 50 anys per tal de celebrar el 750 aniversari (Aniversario de Jaume I Clonación de festejos 20 años después Levante-EMV)

Així que fa unes setmanes contactà amb Xarxa Teatre i els proposà preparar una performance (ell ho anomenà un teatrillo). La companyia del teatre al carrer castellonenca li contestà que li podien suggerir una bona idea però que per problemes d’agenda els era impossible portar-la a terme personalment.

Per tant, Camps amb el projecte sota els braços convocà els seus assessors per donar-li forma:

Acordaren que l’obra es titularia “La figura de Jaume I sobrevola lo regne de nou” (sintètic i original). Es tracta d’una proposta força agosarada, una actualització del mite de Jaume I que presenta a aquest a cavall d’un poderós helicòpter solcant el cel valencià. L’espectacle comença amb l’arribada de l’aparell des de un territori innombrable als Ports i finalitza amb l’aterratge de l’helicòpter a l’heliport d’Algemesí per recordar la seua mort a un parell de quilòmetres d'Alzira. Una al·legoria postmoderna dels últims anys de vida del rei catalanoaragonés.

El paper protagonista se’l reservà el mateix president, per tal de fer de Sancho s’oferí González-Pons que una volta tret de la seua confusió literària hi renuncià ja que al·legà que no coneixia al tal Jaume I, i per al seguici reial es tirà mà del gladiadors del circ romà de Terra Mítica, que estan en temporada baixa i així s'embutxacaven un bon sobresou. L’helicòpter per cert, es llogà a la DGT amb l’excusa que serviria per agilitzar el caos circulatori dels voltants de València. Ja estava tot clar i lligat.

Però l’estrena de l’espectacle ha coincidit a més amb el XV aniversari de la Policia Autonòmica (de malnom “les meigues”) i açò ha portat a gran part dels mitjans de comunicació a malinterpretar la vertadera intenció de l’acte.

Cal doncs esmenar a corre-cuita l’errada periodística (una nova errada deontològica d'aquest diari en el seu afany per desacreditar el govern popular): L’helicòpter no forma part de la dotació de la policia, ni s’adquirit per millorar els recursos del cos de seguretat autonòmic, només és una part més de l’atrezzo del muntatge jaumí auspiciat per la Generalitat.

Un vicepresident ha confirmat hui mateix a aquest blog que el President es troba força contrariat perquè per a una volta que col·labora amb el teatre valencià va i només aconsegueix que li ploguen un munt de crítiques injustificades.
VK

PS. Per cert, després d'aquest fet, qui ens demostra ara que el Palau de les Arts i les Ciències no és un holograma en 3D o que el circuit de F1 no és un mirage producte de la nostra imaginació?

1 comentario:

Anónimo dijo...

Ha, ha, ha! Bé, VK., bé. Encertat, com sempre. És una llàstima que no et fiques en política...Ara, que ben pensat, millor que no ho faces.
Congratulations o com es diga això amb la llengua dels fills de la blanca Albion.
L'home del carreró.