domingo, 21 de enero de 2007

No puc deixar-vos de la mà...


O siga, que estic un parell de dies sense entrar i es desboqueu com els cavalls dels picadors... En fi, paciència i a intentar posar una miqueta d'ordre.

Ahir, mentre prenia café, una persona amb seny em va fer unes quantes preguntes que no vaig saber contestar. Però, li vaig prometre assessorar-me i tractar de donar-li alguna resposta. Allà en van uns quants, dels seus preguntats:

És veritat que la major part de l'executiva del PSOE parlen el mateix valencià que el Dalai Lama?

És veritat que Levante-EMV no té cap intenció de publicar en valencià?

És veritat que, quan a u el nomenen membre de la LAVL (perdó, sense L inicial), canvia de la nit al matí les conviccions unitàries de la llengua?

És veritat que hi ha patums dins de Conselleria que juguen amb dues baralles, la de la unitat de la llengua ( a càrrec de determinades editorials) i la del seccecionisme (a càrrec dels pressupostos generals del carrer Campanar) i tots tan contents?

És veritat que Ronaldo jugarà en el València? (aquesta no me la va fer, però, segurament, serà l'única que em sabreu contestar.)

2 comentarios:

Anónimo dijo...

I vosté, senyor LLETRA, no va saber contestar les preguntes que hi ressenya? No m'ho crec. Xe, que no! El que passa és que vosté és una persona discreta.
Pel que fa a l'ús del valencià, no recorda vosté l'etapa socialista al Consell? Per què creu que es va fer tan famosa la cançó "Tio Canya"?
Pel que fa al Levante-EMV, durant els darrers anys, ha observat algun canvi en l'ús del valencià, a part del full parroquial EL DAU?
Pel que fa als membres de l'AVL, no té encara prou exemples de casos de "relaxació" lingüísitca? O és que no llegeix la premsa?
Els patums de la Conselleria, vosté ho sap millor que jo, no solament juguen amb dues baralles, sinó que ho fan amb les cartes marcades.
Pel que fa al futur de Ronaldo..., crec que aquesta és lúnica que no tinc clara. Però això mai se sap, perquè sempre pot passar que els Lladró venguen les accions del diari VALENCIA HUI a un magnate del petroli i se'ls acudisca fitxar Ronaldo per al Valencia CF i, d'aquesta manera poder "Ofrenar, encara més, noves glòries a Espanya". Clar que si tot açò no resulta, sempre podem fer negoci preparant numerets de Fernando Alonso i subvencionar la presentació dels Mercedes McLaren, que els pobrets van curts de pasta. A nosaltres, en canvi, ens en sobra, com s'ha demostrat en Terra Mítica.
L'HOME DEL CARRER

Lletra dijo...

Senyor HOME DEL CARRER:
Ha de tenir vosté ben present que sóc de poble, tinc la memòria lleugerament tocada de filaments i, a més, vaig nàixer un dia de tronada. Els nanos que naixen en aquestes circumstàncies són, de natural, un poc faves. Però, reflexionant amb les seues paraules i després de fer un gran esforç per tal de recordar, crec que vosté té tota la raó. Contestaré amb les seues paraules, clar.
Però, em vénen al cap unes altres preguntes:
Si els partits majoritaris es passen per l'arc del triomf la qüestió de la llengua, si la premsa teòricament progressista també se la passa pel forro, si els patums juguen amb les cartes marcades i l'AVL van de "relaxats" i ben pagats...Què collons podem fer? Promet contestar-li a penes tinga alguna resposta.
Pel que va referència al Ronaldo..., què li sembla si enviem un escrit col·lectiu al senyor Camps demanant-li que siga el futbolista qui interprete de manera oficicial l'himne regional el dia en què comence la competició (crec que serà en juny) de la Copa Amèrica?