sábado, 20 de enero de 2007

FIRA DEL LLIBRE DE FRANKFORT 2007


Babelia, el suplement cultural del diari EL PAÍS, aporta en la seua edició de dissabte 20 de gener informació diversa per a estar al dia durant aquest 2007. La finestra per la qual accedir-hi, com no podia estar d’altra manera, és Internet. Entre les adreces que m’han semblat més interessants hi ha:

http://sololiteratura.com/ggm/marquezarticulos.htm
En 2007 se multiplicarán los actos conmemorativos del 40º aniversario de la publicación de una de las novelas más memorables del siglo XX, Cien años de soledad, de Gabriel García Márquez. El portal Sólo Literatura reproduce varias decenas de artículos del novelista, entre ellos La odisea literaria de un manuscrito, en el que el premio Nobel revelaba en primera persona los secretos de las pruebas originales de la obra.

www.llull.cat/llull/estatic/f07/ESP/FIRA/que_es.shtm
La cultura catalana será la gran protagonista, del 10 al 14 de octubre, de la Feria del Libro de Francfort. La web del Instituto Ramón Llull recoge, en cuatro idiomas, el amplísimo programa de actividades previsto en toda Alemania para promover una cultura con tradición de siglos y proyección de futuro.

Pel que fa a l’última ressenya, altra vegada ens assalta el dubte. Tenint en compte la importància que representa ser l’invitat d’honor, caldria desitjar que la cultura catalana fóra presentada amb una concepció holística, tant pel que fa als territoris que va a representar, com per la producció editorial que en ells s’hi dóna.

Farà falta que també diguem allò de "No ens falleu"?

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Cinc contra u i guanye. A Frankfort, diguem-ne de manera "oficial", hi anirà Quico Mira i, si m'apureu un poc, la Maria del Mar Bonet, en representació del País Valencià i de les Illes, respectivament. La resta "d'oficials" seran del Principat.

Anónimo dijo...

Que no, col·lega, que no. Que m'han dit que el Conseller de Cultura de la Generalitat Valenciana (sí, home, Font de Mora) anirà a recolzar la cultura catalana del nostre país. Això sí, disfressat de lagarterana.

Anónimo dijo...

Pensaments dominicals...
FIRA DEL FRANKFORT VS XII MUESTRA DEL EMBUTIDO ARTESANO Y DE CALIDAD DE REQUENA.
visèkimé

Josep Millo & Enric Lluch dijo...

Amic Anònim 2 (osti, poseu un nom encara que siga pseudònim!): et recorde que la Fira de Frankfort és en octubre i que abans hi ha unes eleccions.És més que probable (i desitjable)que aleshores el Font de Mora estiga criant malves polítiques. Ell, el salvador de l'Acadèmia i del valencià genuí!

Anónimo dijo...

EXCLUSIVA D'ABAST MUNDIAL:
L'agent VK després de nombroses "pesquises" està en disposició d'anunciar-vos que la representació valenciana en la Fira del LLibre de Frankfort anirà a càrrec del gran D. Eduardo, gran fabulador, contacontes, dramatitzador d'acudits i gran desestabilitzador cultural.
Levante-EMV, divendres 19 de gener:
"La presentación de libro sobre la gestión de Eduardo Zaplana al frente de la Generalitat va camino de convertirse en el acontecimiento político del curso que viene. Los afines al portavoz del PP en el Congreso y ex presidente de la Generalitat tienen previsto acudir en bloque al acto, previsto para el próximo mes de octubre en tierras germanas.

El libro de Zaplana ha sido elaborador por profesores de la Universidad Miguel Hernández de Elx y traza sobre una «base científica» un relato de los siete años de gestión del ex jefe del Consell, según fuentes zaplanistas."
Paco Camps no pensa mostrar-se impassible davant tal ofensa i ja té enllestida una personal interpretació de l'"Entrevista amb el vampir" d'Anne Rice amb guió de Font de Mora i assessorament de l'AVL.
Visèkimé

Manolo dijo...

Escolteu “ménage a trois”, serviria l‘Ànsar ( el polític, no l’ànec) per a representar la cultura catalana?

Anónimo dijo...

A veure si no diem més animalades i li posem un poc més d'entrellat a la conversa. A Frankfort aniran les editorials valencianes (això sí, a "escote") per tal de veure si hi ha cap escriptor o escriptora d'algun racó de Finlàndia o de Lapònia per poder-lo traduir. Però, ni Zaplana anirà perquè estarà dissenyant camps de golf sobre les finques de Cullera, ni Paco Camps, que estarà buscant els velers perduts en la Copa Amèrica, ni Font de Mora, que estarà reciclant-se dins de Coalicción Valenciana, ni, menys encara, Ansar, que encara estarà buscant les armes químiques d'Iraq.
Miralles, el fogater.