miércoles, 24 de enero de 2007

AVL, no m'estires de la llengua II

Publicat avui al Levante-EMV:
La AVL mantiene su estructura actual ante la división generada por la reforma
A. G., Valencia La Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) optó ayer por el conservadurismo ante la incertidumbre que generaba la reforma de su estructura interna y acordó en sesión plenaria mantener...


Com era d'esperar, no ha hagut sorpresa, seguint el proverbi riberenc que "qui estiga bé que no es menege" tot ha canviat per a quedar igual, així que ens quedem amb les ganes de poder dir allò de "ladran, luego caminamos".

Res nou sota el sol, en primer lloc, podem llegir que l'AVL "optó por el conservadurismo" clar, la sorpresa haguera estat majúscula si haguera decidit triar el camí del progressisme.

En segon lloc l'AVL manté la seua estructura interna i per tant ja podem confirmar que han estat bandejades les tres propostes que es barallaven per al canvi:
a) Passar a denominar-se ALV (Afer Lamà el Valencià). Aquesta sí que és veritat, molt rupturista.
b) Optar per una nomenclatura més en sintonia amb la tasca que es porta a terme: LVA (Ludoteca VAlenciana)
c)Crear precedent amb un de caire omatopeic: LAV (ALAVÍ, ALAVÀ, ALAVIMVOMVA! PATRIMONIALS, GENUÏNS, HIPOCORÍSTICS I NINGUNA MÁS)
visèkimé

3 comentarios:

Anónimo dijo...

A veure: si les propostes són "votables" opte per la primera amb la condició que prediquen amb l'exemple i comencen per anar, per davant, els mateixos acadèmics. Tot i que entre anar a ferlamà i anar a cremar llenya de taronger...

Lletra dijo...

Per mi, com si s'operen d'angines amb una corbella de desbarbar.

Manolo dijo...

El que jo dic. No sé perquè celebrem l’any nou si va a ser pitjor que l’anterior.