jueves, 10 de abril de 2008

Un valencià anglòfon a Nova York

Llig a les Províncies l’inici d’una notícia titulada "I'll be very glad when in a few years a debate like this will be sustained in english" i em fique a tremolar, i més encara després de comprovar que el 28 de desembre ja fa mesos que passà:

"Mister presidente, their honours, I'll be very glad when in a few years a debate like this one that we are starting, will be sustained in english", así comenzó ayer el conseller de Educación, Alejandro Font de Mora, su intervención en la tribuna de Les Corts para defender que el Consell haya aprobado que la asignatura Educación para la Ciudadanía se imparta en inglés en la Comunitat Valenciana.Ante el asombro de los diputados que siguieron ayer por la tarde el pleno de la Cámara valenciana, Font de Mora continuó con su intervención en la lengua de la reina Isabel II: "And, I’m sure that will be possible, because of measures that the valencian government of the popular party is taking right now".

Resumint, que sembla que allò que volia explicitar el Conseller d’Educació és que li plauria que d’ací a uns anys el mateix debat que s’estava produint al Parlament poguera plantejar-se en anglés.

Simplement al·lucinant. Per a pegar a fugir (segons les indicacions de la parella d’homes de les vies públiques) al racó més amagat d’Argentina o a l’interior de la Gran Piràmide.

O siga, que sembla que abans assistirem a una sessió plenària en anglés que a una plenament en valencià. I ho diu tot seriós.

Ara que, continuant amb l’ataquet de angloestima que els ha entrat als nostres governants, en tenim un altra de ben grossa:
Un centro valenciano en Nueva York (El Mundo)
1.600 valencianos en Nueva York (Levante)

Hui mateix en Consell ha anunciat que en breu crearà un Centre Valencià a Nova York, ciutat on sembla que resideixen uns 1.600 valencians. I per què no gasta eixos diners en hospitals, escoles i biblioteques al País Valencià on sembla que viuen uns quants valencians més?

Però deixeu-me somniar: ja ho estic veient, passejar per la Big Apple, abandonar Central Park, abocar-se a la 5a avinguda, deixar enrere els impressionants aparadors de les botigues més exclusives: joieries, alta costura, perfums i de sobte, creuar el carrer i ensopegar amb un rètol que et resulta familiar: Òndia, Events i foc (NY)! El comerç que mercadeja amb les essències valencianes ja ha esdevingut franquícia d’abast mundial. I segons em permeten veure els meus ulls plorosos, a la fi ha obert una nova seu a la capital del món.

I per poder pagar-la el Consell ha optat per anar desprén-se’n d’alguns dels seus béns més preuats:
La sede del PP de Benidorm, a subasta (El País)

Així que ja ho sabeu, qui vulga emportar-se un trosset de Terra Mítica cap a sa casa que espavile, que contacte amb l’Ajuntament de Benidorm i que quantifique la seua oferta. Tant les atraccions com el material d’atrezzo porten segell d’autenticitat: la signatura de Zaplana i una fotocòpia de la factura que anà a compte de tot el poble valencià.

VK

1 comentario:

Anónimo dijo...

No tinc paraules. O millor dit, I haven't got words!!! I flip with the notice. This people think withe the punta of the ...
Me queda amb la reflexió de, per a quan una sessió en Valencià en lloc de en angles????????????