sábado, 5 de abril de 2008

Events i foc

L’altre dia, mentre passejava pel centre d’Alzira, em vaig adonar (el fet de tenir una façana prou cridanera en facilità la tasca) que a la plaça de la Societat Musical ha obert un nou establiment. L’esmentat comerç de recent obertura s’anomena EVENTS I FOC.

Jo després d’apropar-me i examinar exhaustivament tant el rètol com l’aparador, em vaig decidir a entrar.

Mira! Sembla que de debò el govern valencià- vaig pensar- ha inaugurat un nou centre PROP a Alzira, ben a prop de casa, i jo sense saber-ho. A més, normalment esdeveniments com a aquest (tots els dies no obri la seu d’un organisme institucional) solen anunciar-se amb bombo i platerets i amb una àmplia repercussió mediàtica.

Un cop dintre, em vaig adreçar directament a una finestreta, vaig pensar que potser seria la d’informació. Un xic jove m’atengué:

- Buenos días. Qué desea?

- Doncs mira, em primer lloc felicitar als teus caps, ja era hora que obríreu una delegació a Alzira, perquè cada vegada que volies tramitar qualsevol paper havies d’anar a València. I en segon lloc, voldria fer-li tres preguntes:

1.Ací que han d’estar ben informats, és que porte ja vàries setmanes sense poder dormir: ja saben si finalment la Copa de l’Amèrica es tornarà a celebrar aquest estiu? o bé confiaran en què els monoplaces de Fórmula 1, a més de córrer a tota llet per l’asfalt, siguen bon creients i malgrat que siga amb rodes de mullat puguen també navegar per les aigües de la Malva-rosa?

2. Si nosaltres que vivim a la Comunitat que no para d’ofrenar noves glòries a Espanya, com és que ara ens ha pegat per ofrenar multimilionàries ofrenes a velles glòries del baló?

3. Amb aquest idea de batejar aquesta seu com a “Events i focs” qui s’haurà omplit la butxaca serà Paco Camps, propietari en exclusiva de la marca “Eventos”, no?
El xic, que havia estat tota l’estona observant-me amb un rostre d’explícita incredulitat, quan es va adonar que havia conclòs el meu parlament, només a gosà a preguntar-me?

- Bueno, pero la traca, cómo la quiere de 25 o de 50 metros?
VK

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Què “caxondo” aquest VK!

L’Espectador.

Anónimo dijo...

Exacte! Jo diria que el text és un model de surrealisme, tot i que, visto lo visto, podria ser un bon exemple del surrealisme que tenim a casa nostra.

L'home del carreró.

ginjol dijo...

Vk, posa't ulleres! El rètol diu "La Ventafocs", no "Events i focs"!

Anónimo dijo...

m'has fet riure
enric nomdedéu