sábado, 3 de febrero de 2007

Practica el manifesting !

Indubtablement està de moda. És l’activitat del moment, més alliberadora que el ponting, més barata que el turisme rural, menys cansada que l’spinnig. Des de fa mesos que ocupa les portades dels principals periòdics i hores i més hores de repetida tertúlia radiofònica, fins i tot, ha modificat les monolítiques converses futboleres del dilluns a l’oficina.
-
Una passà, tio, una passà, el dissabte n’érem més de mil protestant pel canvi climàtic a la Plaça de la Verge.
- No t’enteres de res, a eixa hora ja n’érem més de tres mil a Sant Agustí demanant que s’aclarisca l’assumpte de l’accident del metro i reclamant dimissions.
- Que poc originals sou els de capital, el diumenge pel matí vaig estar tot el dia en una marxa en bicicleta per l’Albufera exigint la introducció d’espècies autòctones com el samaruc i el punxoset i contra el cranc americà.


I és que, la gent no ho pot evitar, al personal li agrada la marxa i més encara si és al carrer i amb bona companyia. Ja que ens acull un clima benigne, per què no gaudir-ne?
Abandones la llar, traus a passejar la rutina, desplaies les penes i damunt de bades.
Si per reblar el clau optes per alguna moguda polititzada o subvencionada per l’administració et paguen l’entrepà, una ampolla d’aigua i un saquet de taronges i a més a més, comptes amb la possibilitat de ser entrevistat en una connexió en directe de C9 (si vols assegurar-te uns segons d’atenció mediàtica no ho dubtes, pancarta antigovernamental, si pot ser graciosa millor, rotllo “ZP, com vas a dialogar si no sabes ni hablar?” i vena del coll en tensió a punt d’esclatar).

Aquesta activitat reclama una especialització editorial ja, no sé, periòdics com Levante la Pancarta, publicacions tipus Briconsignas (elabora en només uns minuts la pancarta més trencadora de la manifestació. S’adjunta xapa de fusta, pal de granera, retolador permanent, bandera nacional i un llistat amb els 20 eslògans contra el govern de major èxit) o fins i tot, revistes tipus la Túria amb recomanacions i crítiques ( 1. Molt fluixa només per a incondicionals i línia dura del partit. 2. Pot esdevenir una grata sorpresa encara que no transitarà per carrers cèntrics. 3. Presència assegurada de famosos amb qui fotografiar-se, però corres el perill d’enquadrar-te. 4.Organitzada per l’AVT i coordinada pel PP, tota una garantia!. 5. A què esperes a fer la pancarta? Entrepans, rosquilletes Velarte, figuretes de Lladró, consignes anticatalanistes, música de xaranga, merchandansing del partit...t’apuntes o prefereixes continuar sent un inadaptat?).

Hui només la portada d’El País en ressenya tres.
a) El Foro d’Ermua rebutjarà hui a Madrid la negociació amb ETA. La plana major del PP acudirà a la marxa amb l’objectiu de superaren nombre als qui es manifestaren el 13 de gener.
Puntuació: Un 4. Tot un clàssic els darrers mesos, compta amb els tres ingredients bàsics ETA-PP-AVL. A més tot un repte, s’anuncia intent de rècord de participació. Un consell: si t’agrada el protagonisme col·locat ben a prop de Rajoy o Alcaraz. Indispensable: bandera bicolor, eslògan inequívoc i cara d’enuig perpetu.
b) Concentració per la pau a Bilbao. El bisbe de Bilbao presidirà a les 18h. Una concentració a la plaça de la catedral, sota el lema Mou-te per la pau, convocada per la diòcesi bilbaïna. Assistiran PSE, EA i PNV.
Puntuació: Un 3. El fet de tractar-se d’una concentració li resta punts però el fet que el lloc triat siga cèntric manté el seu interés i el ventall ideològic dels participants la fa indispensable. Un consell: Passa desapercebut, evita explicitar a quin partit pertanys, recorda que convoquen els retors, així que el rosari el deixes a casa, el pin de la rosa el lleves de l’ullal i recorda intercalar en les teues converses algunes frases en basc. Per cert, recorda criticar al PP i lloar el talant de l’església basca que és qui ha muntat el cotarro. Indispensable: Assisteix amb la família per donar-li un toc unitari i intragerenacional, així que ja ho saps agafa del braç l’Enake i abrigà bé els teus fills Julen, Íker i Edurne i cap a la catedral. No, tio, no, que no ho has entés bé, a la Catedral de la missa, no a San Mamés que hui no juga l’Atlhetic.
c) Manifestació de Batasuna demà a Bilbao prohibida pel govern basc a instància del jutge Garzón.
Puntuació: Un 2. Què us diria?. Açò és el París-Dakar de les mogudes. Emoció, il·legalitat, mala premsa, controvèrsia, presència policial, encadenaments, aldarulls i carreres assegurades...es pot demanar més?. Un únic defecte, és diumenge, i sembla que abans hauràs de véncer l’apatia dominical. Un consell: prepara’t un llistat amb sinònims d’opressió (ex. submissió, tirania, dominació...) te seran de molta utilitat a l'hora d'entaular conversa amb els assistents. Indispensable: passamuntanyes negre de llana (tot un clàssic), samarreta blanca amb algun eslògan a favor de l’apropament de presos al PB, botelles de vidre, alcohol i metxa, plànol de localització dels caixers de les principals entitats bancàries franceses i espanyoles, espardenyes per a córrer i permís patern.
visèkimé

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Xe, tio. Te brollen més ràpid a tu els articles que als demés els comentaris. Encara estic pesant que diré i ja n’has tret vuit més. Clar, per això sempre vaig retardat. Què bo eres!

Man***

Anónimo dijo...

Escolteu, parella de tres i mig: deixeu gelar un poc les entrades que vaig de cul. Cobreu per per línia o per article? Quan vinga el bon oratge també portareu aquest ritme? Joé!

L'HOME DEL CARRER (DEL COSTAT)

Anónimo dijo...

visèkimé contesta:
Mira, home del carrer del costat, ara que no ens escolta ningú.La proliferació d'articles en aquest blog té diferents motius:
a)jo sóc un humil becari (diria "negre" però jo sóc més blanquet que la coberta de l'Oceanogràfic)i els dos caps de l'empresa m'asseguraren unes condicions laborals interessants, han passat les setmanes i vint i pico articles més tard,ací em tens,continue tancat en aquesta habitació de 3x3, subalimentat,sense veure el sol i amb l'única companyia d'un ordinador Spectrum a cassette amb una connexió a la xarxa més lenta que un cargol pujant la rampa d'un aparcament en primera.
b)L'actualitat políticolingüísticocultural valenciana encara més àrida que un solar al barri de Nou Campanar és molt rica en suggeriments textuals per a un tipus tan desficiós com jo.
c)Aquest blog té un acord secret ambla corporació(Dermoestètica no, l'atra RTVV) de manera que les notícies que no"interessen" per a eixir a Canal 9 es passen a Punt 2 les que no troben cabuda s'emeten a Ribera Televisió i així successivament fins que s'arriba als afores de la perifèria informativa que és aquest blog

Anónimo dijo...

Les respostes de VISÈKIMé sempre són contundents. Un 10 per al becari.
L'HOME DEL CARRER