jueves, 13 de diciembre de 2007

Penitència catòdica

'Barbaritat Valenciana' en TV3 (Levante-EMV)
La 'barbaritat' llega a TV3 (Las Provincias)

Ho siga que el vicepresident del Consell, Vicent Rambla, està que tira espurnes. I tot, perquè en un programa de TV3 que tractava sobre l’assumpte de la clausura del repetidor d’ACPV a Alacant per tal d’il·lustrar la notícia es mostrà un pancarta que portava imprés el lema “Barbaritat valenciana”.

Però abans de continuar, un dubte que m’intranquil·litza força: Com te n’has assabentat Vicent? No serà que tu o algun dels teus lausengiers sintonitzeu TV3 d’amagades. Ara resultarà que a la conselleria compteu amb un repetidor d’eixos d’anar per casa. Uiuiui! com s’entere l’alzireny Pedro García que li la pegueu amb un “altra”, ell que només té ulls i pressupost per a lloar els vostres actes. Va, vés i confessat al cap del Consell i no ho tornes a fer, i recorda, allò que faja la teua mà esquerre que no s’entere la dreta o tindràs problemes.

Però anem per feina, sembla que Vicent “el Conseller” ha exigit a TV3 que "pida disculpas a la sociedad valenciana por el uso vejatorio de las instituciones de la Comunitat Valenciana".

El vicepresident del Consell i conseller de Presidència, Vicente Rambla, ha exigit hui a la direcció de TV3 que "pida disculpas a la sociedad valenciana por el uso vejatorio de las instituciones de la Comunitat Valenciana".

I de què se’ls inculpa? doncs sembla que (com déiem abans) en un informatiu de la cadena pública de Catalunya, en una entrevista al conseller de Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Treserras, "utilizó el nombre y la imagen corporativa de la Generalitat modificada con el fin de ridiculizarla", en al·lusió a l’aparició d’ una pancarta amb la inscripció 'Barbaritat Valenciana'.

I ara que parlem de la virtut cristiana (i humana en general) del penediment, quan faran els populars valencians una expiació pública de les seues culpes, ells que tan l’ exigeixen als altres? A saber:

1. Per haver convertit un cadena pública en l’òrgan de propaganda ppolítica més descarat de tot l’Estat (i part de l’estranger)
2. Per balafiar ingents quantitats de diners de l’erari públic en subvencionar programes “basura”, telenotícies “tendenciosos” i altres activitats “elitistes” de capital privat.
3. Per haver arraconat l’ús del valencià o menysprear-lo de manera pública i notòria. Per haver oblidat la promoció del valencià, com consta en la carta fundacional de la cadena, objectiu indefugible i raó de ser de RTTV.
4. Per crear llistes negres de professionals no afins al règim i discriminar partits, activitats artístiques, institucions i personatges que no comparteixen la línia ideològica dels governants i de les institucions que li donen suport.
5. Perquè amb els diners de “tots” el valencians només se’n beneficien uns “pocs” (i gran part d’ells sense cap tipus de vincle amb el nostre territori (bo, alguns sí que en tenen un (i de ben clar) traure profit econòmic)

Per cert, m’imagine que a aquest “tancament” seguiran els d’altres cadenes com la CNN, Skynews i totes les televisions que atempten contra el “valencià que ara es parla” i les nostres tradicions, i en definitiva, contra la nostra peculiar idiosincràsia.

VK

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Quan llig aquest tipus d'article em pose de mala beta. Com pot ser una persona tan "haca" i no adonar-se que renilla cada vegada que parla? Encara com que hi ha una ciència ? que es diu Història i que, prompte o tard, posarà a cadascú on li correspon. Ara, si hi ha algun capítol que parle de "Defensa del valencià" caldrà llegir-lo línia a línia.
El mateix home del carreró.
Ah! I felicitats, VK. Els teus comentaris, a més d'encertats, són sempre interessants.

Anónimo dijo...

Doncs si, hi ha per a posar-se del nervis...
Però tornem al de sempre: la gent vol vaixells per a la Copa América i anar més mudat que una "aca" passajent pel port.
També la gent vol fórmula 1, i vore de prop encara que a 300 km/h a Alonso.
Si es tanquen teles, hi ha llistes negres i els coles estan plens de barracons, això no importa tant. Tenim el que ens meresquem.Fàcil.

Anónimo dijo...

Els hi molesta la llibertat d'expressió per això volen tancar TV3 al País Valencià. La pancarta de Barbaritat Valenciana és dels molts valencians que estem en contra d'aquest govern del PP que ens vol controlar a tots com xais.

Anónimo dijo...

Els hi molesta la llibertat d'expressió per això volen tancar TV3 al País Valencià. La pancarta de Barbaritat Valenciana és dels molts valencians que estem en contra d'aquest govern del PP que ens vol controlar a tots com xais.