lunes, 14 de enero de 2008

Tot per l'aire


Així que ja vegeu, la pròpia alcaldessa d’Alzira ha confirmat públicament allò que fins fa només unes setmanes no era més que un rumor.

Segons ha explicat la màxima autoritat municipal, l’aeroport en qüestió seria de propietat i gestió privada (encara que tindria un ús públic general) i allotjaria especialment vols de baix cost.

Si a aquest projecte aeri afegim el de l’aeroport de Guadassuar (dedicat a avionetes, helicòpters i aviació de missatgeria) i el d’Albalat en funcionament des de fa alguns anys (ultralleugers), en un futur no molt llunyà la nostra comarca podria comptar amb tres aeroports i situar-se al capdavant del rànquing mundial de l’aviació civil i comercial.

I què passa amb el meu poble, Algemesí, situat al bell mig d’aquestes tres poblacions riberenques? Anem a quedar-nos amb un pam de nassos i pensem assistir sense immutar-nos a l’enlairament econòmic i industrial dels nostres veïns?

Doncs no. Algemesí compta amb una llarga tradició en el món de l’aviació. A Pasqua encara es conserva la tradició d’elaborar i fer volar les milotxes amb gran destresa i per celebrar l’entrada de la Mare de Déu de la Salut, quan clou la processó, s’envola un globus de paper de certa grandària.

Així que jo propose que, per tal de complementar l’oferta aèria de la comarca, Algemesí projecte un camp d’aterratge, enlairament i fabricació de globus aerostàtics. No cal molt d’espai, i si en cal, la taronja ja no és negoci i s’hi pot arrancar algun camp. La torre de control es pot situar al campanar de la Plaça Major i la venda de bitllets a la Caixa Rural (ací té un fum d’oficines). Per tal de facilitar la posada en marxa i posterior consolidació d’aquest negoci es poden fer descomptes a escolars i jubilats i complementar l’oferta realitzant la davallada del Xúquer amb piragua.
Un vegada totes aquestes iniciatives estiguen en funcionament es podria optar per una marca corporativa que les agrupara i les donara a conéixer de forma conjunta per tot el món, tal volta “La Ribera a vista d’ocell”?
VK

1 comentario:

Anónimo dijo...

Ié, VK! Per què no et fas l'ànim, fas un recull de comentaris i t'ho passes a net? La veritat és que tens una gràcia que no te l'acabes...La mare que va i què ben acabat que estàs.
Nellum