jueves, 10 de enero de 2008

Aquesta escola és una ruïna!

Un centenar de colegios padecen defectos de construcción (El País)

Ja m’imagine al Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, preocupat després d’haver llegit al Levante aquest titular. Assegut darrere de la seua taula de fusta noble amb el cap recolzat sobre el palmell de la seua mà dreta i ben disposat a recapacitar sobre el rumb (potser per desorientació o simplement per absència) que està seguint la Conselleria que ell comanda.

El primer que pensa és que cal actuar de manera ràpida. El segon és que potser no cal precipitar-se, perquè a quin llunàtic li interessa l’educació a la nostra terra amb tants entreteniments lúdics com hi ha? Bé, tal volta cal tenir el cap fred i fer un poc d’autocrítica que de tant en tant no fa malany.

Anem a pams, sóc conseller, sóc del PP, el meu partit governa amb majoria absoluta; per si fóra poc, en matèria d’educació tenim totes les competències (quina paradoxa!) transferides, així que Madrid no pot dir ni pruna. Aleshores per què he de preocupar-me? Si el Levante diu això, doncs que Canal 9 diga el contrari i més vegades, que ací té més raó qui més xilla.

Però si tot aquest assumpte és una ximpleria i encara em passa poc per fer cas a l’oposició, als sindicats, als mestres, als alumnes i als seus pares, què sabran ells?. Si per a estudiar només calen ganes i menys excusses. Pot ser algú els ha contat que vivim en un democràcia i ells, tan ingenus, s'ho han cregut

Ells volien més aules, i jo va, i els amolle un fum de containers, vull dir d’AGM (aules de gran mobilitat), barracons per a què ens entenguem. I resulta que no els volen (seran desagraïts, que no saben que “A cavall regalat...” i que “De bades ningun flare...”), i jo que hi pense, ui!els sociates que tiquismiquis i refinolis ens han eixit. Però bé, que ja ho diu el catecisme que cal ser misericordiosos amb els més necessitats. Munte un xiringuito amb quatre amics meus (CIEGSA) i els construïsc alguns col·legis. I ara va, i perquè apareixen uns quants clevills posen el crit en el cel.
Si ja els ho deia jo, com els barracons ho hi ha res millor, que a Àfrica ens els furtarien de les mans. Serà possible, cap ens tants pocs metres quadrats "més dignitat i confort"?. I és que “pero que público más tonto tengo”. Definitivament, no em mereixen.
VK
PS. País de bojos: el PP a la seua, el PSOE decapitat, Esquerra Des-unida, el Bloc (però de formigó) i ara els que faltaven: Una nueva coalición propone instaurar la República Valenciana (Levante). Muntem un parc temàtic de tipus polític, perquè atraccions, números sorprenents i figurants, per aquestes contrades en sobren.

1 comentario:

Anónimo dijo...

El tema barracons és grandíssim. A mi a les darreres eleccions autonòmiques em va tocar estar a la mesa electoral que, com no, estava als barracons que hi ha prop de ma casa: una calor insuportable, una olor fastigosa que venia dels lavabos prefabricats, un soroll enorme cada vegada que donaves un pas. Però res, la gent venia allà a votar, allà on molts tindrien fills estudiant, i el resultat claríssim: majoria absoluta de qui ja sabem. Pa cagar i no torcar-se.