domingo, 4 de octubre de 2009

El respecte a la ciència i la cultura, element essencial a l’Ajuntament de València.

El Ayuntamiento dice que hará lo que le «dé la gana» con el dictamen de la Acadèmia
«Haremos lo que nos dé la gana». El portavoz del gobierno municipal de Valencia, Alfonso Grau, expresó ayer de esa manera tan directa la autonomía de los Ayuntamientos para aprobar la denominación en valenciano de cada toponimia. La Acadèmia Valenciana de la Llengua dictaminó la de Valencia como «València», lo que choca de frente con un acuerdo plenario que eliminó la tilde.
«Si es obligatorio habrá que seguir la norma», dijo el concejal a preguntas de LAS PROVINCIAS, aunque al saber que no tiene ese carácter, replicó que los académicos podían haberse «ahorrado» el trabajo del diccionario. «Entonces haremos lo que nos dé la gana».
El text anterior, recollit al diari LP, aclareix qualsevol dubte, si encara en quedava cap, sobre el respecte de l'Ajuntament de València al treball dels filòlegs, lexicògrafs, i demés estudiosos de la llengua. Les afirmacions del regidor de l’ajuntament del Cap i Casal il·lustren, en el fons i en la forma, la seriositat i el seny que presideixen les actuacions del consistori, a més de servir d'exemple a d'altres institucions i ciutadans en general. Xapó! O caldria dir Japó! ?

3 comentarios:

Lletra dijo...

Equiliqüé! Què li semblaria al regidor si la gent de la capi davant d'una multa contestarà de la mateixa manera? I a l'hora de pagar impostos? País!

L'home del carreró que promet per Grijander aportar alguna entrada a penes el deixen.

Anónimo dijo...

El principi que inspira frase "Haremos lo que nos dé la gana" vénen aplicant-lo des de fa anys i paranys. O siga, es un consueta que la tenim ben sabuda: visites papals amb pressupost zero, F-1, Copes Amèrica, Tennis a l'Agora, i la que ens espera.... Ara bé, qui els baixa del burro a éstos? Els únics que podrien fer-ho no volen...

Anónimo dijo...

Pepe Llopis

El parlar bé no costa una merda.
Un Alcalde de Godella, al posar la primera pedra de una obra va obrir i acabar el seu discurs de aquesta manera. Ciudadados Godelledenses , ya está la piedra ponida.