domingo, 2 de septiembre de 2007

Curs d'iniciació a l'astronomia

Las entidades públicas de la Generalitat acumulan un 'agujero' de 5.600 millones (Diari El País)

En
astronomia, un forat negre és un astre o objecte celeste amb una densitat tal que la seva força gravitatòria és tan forta que la velocitat d'escapament és superior a la velocitat de la llum. Per tant, res que es trobi dins del seu horitzó d'esdeveniments pot escapar-ne, excepte a través de l'efecte túnel quàntic (radiació de Hawking). El terme "forat negre" no s'ha d'entendre com un "forat" en el sentit usual del terme sinó com una regió de l'espai de la qual res no pot escapar, ni tan sols la llum. Per aquest motiu se'ls anomena "negres".(wikipèdia)

VK


PS. Tenint en compte que la suma de diners que s’hi deu és d’uns 930.000 milions de les antigues pessetes, heu pensat a quant toquem cadascun dels valencians? No cal, però, buscar culpables, indubtablement, per al govern valencià, Zapatero i la seua ancestral i reiterada valencianofòbia en tenen la culpa, d’això i de tota la resta.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Està més que clar, ja no tant la definició de forat negre (de la que no he entes absolutament res) sino que la gestió econòmica és un desastre. I com a resposta: majoria absoluta. Això si, pots triar entre assistir a la popular i tradicionar copa América o la no menys popular i arrelada formula 1. Passant per algun que altre camp de golf, per supost...

Anónimo dijo...

Com diria Xavi Castillo: Açò ho pague jo!