lunes, 19 de febrero de 2007

Oleguer, Mestalla i tres interrogacions retòriques

Notícia de hui dilluns:
Grupos de carácter anticatalanista, encabezados por el Grup d’Acció Valenciana y Ona Vinatea, pretendieron boicotear la actuación del zaguero
El defensa azulgrana Oleguer Presas se convirtió en uno de los protagonistas del encuentro. Una parte de la afición valenciana no se tomó nada bien su artículo sobre De Juana Chaos y el Estado de derecho y ayer le hicieron saber por activa y por pasiva que no era bien recibido en Mestalla.

Durante toda la semana previa al encuentro, el Grup d’Acció Valencianista y la emisora Ona Vinatea habían caldeado el ambiente, y en varios foros se había orquestado una manifestación contra el jugador en los aledaños del campo. Así, tanto en las puertas del hotel como en los alrededores de Mestalla y en el campo se pudieron leer pancartas contrarias al jugador con lemas como “Oleguer, Valencia is not Catalonia” o “Oleguer, etarra, fuera de Mestalla”.
Además, los organizadores de estos actos, de marcado carácter anticatalanista, repartieron octavillas con las que querían dejar claro que el defensa azulgrana es persona ‘non grata’ en Valencia para algunos de sus ciudadanos.

Tres preguntes:

1. Possiblement el València CF no té res a veure en l’organització i promoció dels actes abans esmentats, però no és seua la responsabilitat de vetlar pels fullets que es reparteixen a l’interior del seu recinte i el control de les pancartes que es pengen al seu estadi?

2. Si un jugador del Madrid patrocinat per l’empresa de calçat alacantina haguera mostrat públicament el seu suport a una agrupació d’ultres radicals de marcat caràcter feixista i violent, se li haguera retirat el patrocini de la marca i haguera provocat la mateixa resposta de repulsa per part dels grups autodenominats valencianistes? (en cas afirmatiu caldria anar revisant les hemeroteques).

3. La llei de l’esport anunciada a bombo i platerets pel Consell després dels actes del Camp Nou que pretén despolititzar el món de l’esport, només s’aplica a rotgles o segons la ideologia de l’ofés i la filiació ideològica de l’atacant?

Només recordar que Esteban González Pons després dels actes del Camp nou (on es mostrà una mapa dels Països Catalans en un acte a favor de la llengua) declarà “Para la Generalitat valenciana, el acto es «gravísimo» porque se produjo en un campo de fútbol. Lo puedes decir en un mitin de ERC o del PSOE. Pero en el fútbol puedes generar violencia, estás incitando a la violencia”.
Ja, possiblement els fets d’ahir no es produïren en un camp de futbol sinó al sambòdrom de Rio, tal volta les consignes no eren insults greus sinó crits de suport per tal de motivar al jugador i segurament l'Esteban Glez. anit no era més que “un forofo ché” disfressat de conseller que també cridava en la graderia .
visèkimé

1 comentario:

Anónimo dijo...

Antològic. Digne de figurar en la primera plana del diari. DE quin? No ho sé. Però s'ho val. Un (altre) 10, al Visèkimé.

L'HOME DEL CARRER