lunes, 12 de febrero de 2007

ELS VALENCIANS NI SABEM LLEGIR NI CONDUIR

Estic tranquil·lament assegut davant la pantalla del meu ordinador llegint l’edició digital del Levante i pam!, i això que havia decidit prendre’m uns dies sabàtics (fins i tot Manolo m’havia cridat l’atenció) i no tocar el blog durant una temporadeta, per a deixar-lo refredar...però és que em provoquen, jo estic que em bull la sang i hala! a muntar de nou el rifle, a afegir-li la mira telescòpica i allà vaig.

Comecem pel principi. Titular: La mayoría de los conductores no logra leer los mensajes del poste de Sanidad de casi 600.000 euros.

Va tios, ho feu a posta o què? Perquè o sinó no s’explica encapçalar així una notícia.

La informació apareix a la secció Comunitat Valenciana; ubicació correcta o simple convenció editorial?. Analitzem a fons el titular i explorem noves vies.

Si la dificultat dels conductors radica en un pandèmia visual, és a dir en un problema de visió generalitzat aleshores caldria que apareguera sota l'epígraf de Sanitat: eliminem a Blasco (no a ell, a la seua foto), passem de la vaga de metges i de la legionel·la d’Alcoi i denunciem que caldrà intensificar el servei d’oftalmologia als centre sanitaris valencians, fins i tot es podrien desviar pacients a Bromera (veure entrades anteriors)).

Però i si el problema és de lectura?. És a dir, els conductors visualitzen signes gràfics però no els descodifiquen. Fa anys que tothom afirma que l’analfabetisme està soterrat, però i si assistim a un rebrot en l’ombra?. Per tant, ja ho tenim, secció Cultura i espectacles, ara només caldrà pressionar a la Conselleria d’Educació, Cultura i Americans Cap i exigir-li que prenga mesures urgents: Rita que inaugure noves biblioteques (i que aprofite per a reivindicar que al Califat de Còrdova l’idioma oficial era el mossàrab blavencià), el Mundo que regale llibres en llengua vernacla (a Josep Lozano ja li han encomanat un sobre el 11M i el vincle islamicoetarrajudeomasonicosocialista) i Canal 9 que emeta un programa de llibres presentat per representants de la cultura autòctona (Salomé, Eduard Forés i Amedeo Carboni).

Però a més el valor estimat (amic meu) del panell és de 600.000 euros!, doncs si són diners i un grapat i damunt fa olor a xanxullo, per què aquest asumpte no acompanya als afers de Terra Mítica, la corrupció urbanística i el Fabra’s world en la Secció d’Economia?, o millor encara, si es paguen molts bitllets per uns favors que provoquen un plaer indescriptible, aquesta notícia sense cap bubte té un lloc a la secció de Contactes.

Podríem pensar fins i tot que el titular al·ludeix ni que siga de passada als problemes de circulació (no els corporals derivats d’una alta taxa de colesterol sinó de trànsit) aleshores l’article de cap a la secció de Nacional i a col·locar en el punt de mira a la DGT. Molta campanyeta de prevenció d’accidents (per cert, han passat del gore (no l’americà del canvi climàtic sinó el cine de budells i esglais) al melodrama (blanc i negre soliloquis, en definitiva cine d’autor)) però poca efectivitat. Així que si ja no pots fumar al cotxe, ni proves a consumir alcohol, apunt estan d’eliminar els GPS, perquè no suprimeixen també les tanques publicitàries. Ah! que ja estan prohibides, i els bous d’Osborne?, no que són un símbol nacional, ostres, doncs que fiquen directament l’escut del Madrid que és més castís encara i fora vergonyes; ah! que resulta que aquestes tanques no són publicitàries, que a més les hem pagat entre tots i que les ha muntat la Conselleria de Sanitat, doncs ja està, per millorar l’efectivitat i la recepció correcta del missatge d’autobombo jo propose:

a) Fer els panells encara més grans i encomanar-li’ls a Calatrava
b) Obligar a tots els valencians a passar a més de la preceptiva revisió mèdica un exhaustiu procés previ d’alfabetització per a obtenir el carnet de conduir.
c) Que aparega Albelda diguent unes paraules, pot optar per l’anglés o l’alemany hi ha un munt de guiris i molt d’esnob per les nostres carreteres.
Si aquestes mesures fallen no dubten a aprofitar l’últim recurs, culpar a Zapatero.

visèkimé

PS. Agraïsc públicament al periòdic Levante-EMV l’acurada tria que realitza de les notícies, sense cap dubte material de primera qualitat per a aquest blog. L’altre dia li ho comentava al meu amic Ricard, “macho, si sembla que treballeu per a mi".

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Certifique el comentari. Ja saps que la premsa té algunes predileccions. Si algun dia (amb una prèvia preparació psicològica) escoltes la Cope veuràs com també et dóna per a fer molts posts. Però ves amb compte.

Anónimo dijo...

VISÈKIMÉ:
Ricard, quan et refereixes a la premsa, vols dir per extensió a tots els mitjans de comunicació? Fins i tot a Canal 9? Doncs hauré de fixar-se més perquè no hi he notat cap PPredilecció ni tans sols en els informatius.
Per una altra banda l'única COPE que mereix cert interés és la COPErativa agrícola (tota una institució a la Ribera) de la resta ni cas.