domingo, 11 de febrero de 2007

La Grupeta de la Ribera


En són una dotzena curta, però semblen ser-ne bastants més per la velocitat a la que es mouen. I no únicament damunt de la bicicleta (fet i fet guanyen la major part de les curses en què participen), sinó també a la recerca d'institucions que els ajuden a poder seguir practicant un esport que els apassiona. Són gent de la Ribera que porta, des de fa temps i amb tot l'orgull, el nom de la comarca allà on van, fins i tot, més enllà de les ratlles que separen les fronteres de les nacions. Els conec a tots, crec. I em consta la quantitat de dossiers que han elaborat per tal de rebre alguna subvenció per a continuar endavant. Però, tem que, excepció feta d'algun ajuntament i d'algun negoci privat, la resta de les institucions públiques passen olímpicament (ja veieu, quina paradoxa!) del tema, xiulen baixet i miren cap a un altre costat. Fa uns mesos vaig sopar amb ells. Em contaren les mil i una proesa que han de fer per enfilar-se damunt de les bicicletes. I, després d'assabentar-me dels diners que necessitaven per a seguir (una misèria comparada amb les despeses fútils de la major part dels organismes a qui havien demanat subvenció), em va caure la cara de vergonya com a ciutadà que, d'una manera o d'una altra, paga els impostos perquè hi haja generalitats, mancomunitats, ajuntaments i altres organismes que no són capaços d'entendre l'autèntic valor de l'esport amateur. Hui mateix, tres integrants de la Grupeta ha quedat primers en la Volta a la Marina. Vaja per a ells l'enhorabona i vaja per a les institucions que canten baixet, un zero ben gran i redó, com una paella de setze places.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

La gent de La Grupeta mereix molt més del que els hi donen. És una llàstima que aquest grup que porta el nom de la Ribera per tots els lloc i que fomenta l'esport obtinga tant poc de suport, mentre es destinen quantitats monetàries molt "dubtoses" a altres grups. Enhorabona a la Grupeta.

Anónimo dijo...

És un honor aparéixer en el vostre bloc. És cert que trobem molt a faltar una miqueta més de suport. Amb tot, gràcies a les ganes i la il·lusió de tots els corredors -que estem compromesos i preguem i preguem i busquem dalt de tots els edificis i sota les pedres- la Grupeta de la Ribera continuarà portant el nom de la nostra comarca en totes les competicions ciclomaster, en la gran Volta a la Marina, en la Copa d'Espanya, en el Campionat d'Espanya i en el Campionat del Món que se celebrarà a Àustria (Sant Joan de Tirol) a l'agost. Si algú de per ací s'anima a vindre a Àustria, cap en el nostre autobús.
Una gran abraçada i gràcies pel vostre reconeixement de part de tots els corredors de la Grupeta de la Ribera.

Anónimo dijo...

visèkimé:
Com a coautor d'aquest blog,com a amant de l'esport i sobretot com a Riberenc,em sume al reconeixement i al petit homenatge encetat per Enric.
En un temps on des de alguns mitjans de comunicació es dispara al ninot i es criminalitza sense cap pudor la noble tasca ciclista fent de l'expepció norma habitual considere un acte de justícia lloar els èxits d'aquesta "grupeta".
Aquests ciclistes no creuen la mar en multimilionàries naus, no inunden de decibelis les avingudes valencianes ni tansols són caps visibles d'institucions ecelsiàstiques, però resulta que també són valencians,esportistes i paguen els seus impostos que després altres es reparteixen.