miércoles, 23 de julio de 2008

El PSPV (o PSCV)-PSOE

El PSPV (o PSCV)-PSOE
La moguda pre-assemblea dels socialistes valencians em recorda algunes de les escenes de La vida de Brian, del grup Monty Python o la cèlebre frase de l'home de poble que comentava: ara que ja he aprés de dir plenícul·la, canvien el nom i li diuen flim. Vist des de fora, dóna la sensació que, en comptes de preocupar-se per organitzar projectes engrescadors i atractius, efectius i realistes, les distintes comissions provisionals s'escalfen el cap amb denominacions i estudis sobre els possibles votants. I, Catarroja descoberta!, s'adonen que la gent no els ha votat perquè "no han donat imatge de centre". I, clar, si canvien el nom del partit i, en comptes d'anomenar-se Partit Socialista del País Valencià, s'anomena Partit Socialista de la Comunitat Valenciana, hi haurà cua a l'hora de votar-los. O siga, d'una lògica espectacular. Reaccions? Les esperades: els candidats, més dividits encara; els votants, com en la pel·lícula de Brian: jo sóc del PSPV; jo del PSCV; jo del PSPV-PSOE; doncs jo del PSCV-PSOE; jo, del PSOE sense res més... Molt bé. Perfecte. A la marxa que porten és ben possible que no els vote ni tan sols la gent de carnet. I dit al pas: si canvia el nom, canviaran també els carnets o valdran els antics?
Quina manera de perdre el temps, no?

13 comentarios:

Nomdedéu dijo...

I si el problema és que no són de centre no s'haurien de dir PCOE-PCPV? Però clar, les dues sigles ja existeixen. Les tenen Gloria Marcos i el nebot de Lister.
Sort que ara vindrà Àbalos i ho arreglarà. El curriculum és lluit, és l'única persona del món que ha perdut davant de Pla.

Anónimo dijo...

Uf, nomdedéu, si aterra Àbalos, "a las barricadas".

L'home del carreró.

Anónimo dijo...

La veritat és que ja fa dies que en llegir aquesta notícia me'n puge per les parets com l'Spiderman.

Però mira, he cregut necessari no quebrantar el meu autoimposat silenci blocaire (estic una mica bloc-ejat) durant algun temps i no he volgut fer-hi esment però com diria Trillo: Manda Huevos!.

Perquè aquesta proposta de canvi onomàstic comporta així de primeres dues conclusions:

Que el partit abans denominat PSPV pren l'electorat per ingenu i creu que amb un nou nom i un nou eslògan ho té tot fet i la gent anirà com a bojos a votar-los. Tal volta convé substituir la rosa per alguna altra flor més "cool"?

Sembla que no s'han enterat que al PV (ups, disculpeu!) la gent de centre ja fa anys que vota PP i ho continuarà fent i saecula saecoluorum i l'unica conseqüència que pot provocar aquest rebatejament és perdre part dels votants que manté fidels.

I en segon lloc que aquests focs d'artificis precongresuals demostren que el PSCV va més perdut que un collverd per l'Albufera en dia de tronà. Cinc o sis canditats i un munt de formes diferents d'entendre un partit evidencien aquesta desorientació.

I mentre el PP (aquest no perd el temps en canvis de sigles) fregant-se les mans.

Hi ha una dita valenciana que sentencia que "qui no arregla una gotera, arregla la casa sencera". Doncs això, del sostre ja fa anys que no resten ni els puntals...

Anónimo dijo...

Si ens detenim en l'anecdòtic pot paréixer cosa de rialla, però potser mentres nosaltres riem donen amb l'estratègia adequada (no van desencaminats) i aconseguisquen trobar el camí que ja va trobar fa uns anys el PP.
Si encerten, el Bloc té els dies comptats com els va tindre U.V. davant de la demoledora maquinària popular i pasem de la rialla al plor.

Anónimo dijo...

Benvolgut anònim,
Tu ho has dit: "trobar l'estratègia adequada", però sense oblidar (perquè així ho diu el nom del partit) que és "socialista". O també pretenen obviar aquest concepte? De tota manera, és veritat (i en això et done la raó)que una bona part de les persones que encapçalen ara mateix el partit ni tan sols parlen valencià, amb la qual cosa, això de País Valencià i les seues connotacions se les passen per l'arc del triomf.

Un observador també anònim.

Anónimo dijo...

No m'ho acabe de creure, però després d'haver llegit l'escrit de "Un observador també anònim" he entrat a la web del PSPV-PSOE ( http://www.pspv-psoevalencia.org/)i...tot apareix en castellà!

Marisa

Anónimo dijo...

En qualsevol cas eixa pérdua de visibilitat i utilització del nom País Valencià ens afecta a tots i és un retrocés.
Com ho és referir-se al País Valencià com "Comunitat", valenciana, o no i, malauradament, se ho sentit dir més d'una volta a l'Enric Morera.

Anónimo dijo...

Sí és normal que acabem dient "Comunitat" Valenciana degut al bombardeig mediatic que rebem tant de forma concient com inconscient.

Anónimo dijo...

Tranquils el carnet als socialistes ens valdrà sempre.
Som militants del PSOE i així o fica al carnet.
Sóc socialista amb PSPV, PSCV, O PSPVCV...
Quin tall de xorrades entre tots!

Anónimo dijo...

Estimat socialita,
Seria bo que et llegires els 452 punts de la ponència marc (http://www.pspv-psoevalencia.org/archivos/documentos/397/ponencia_valencia.pdf) i, després, tractares d'opinar. Segurament, la teua definició (xorrades) sobre el que es comenta en aquest post, també camviarà. I, si vols complementar la informació, t'aconselle l'article que ahir va publicar Vicent Soler a Levante.
Un socialista, també amb carnet

Anónimo dijo...

Amics tirant a fotedors:
Crec que no és el mateix ser socialista ( com afirmen alguns ) que militant del partit socialista. El Partit anirà canviant segons els vents que bufen, però el ser socialista o comunista o feixista, no o diu el carnet. Jo proposo que es diga PIB ( Partit i Badat).
L’Espectador.

Lletra dijo...

Benvolguts amics,
No era la meua intenció remoure les nafres ni enfrontar maneres semblants de veure les coses.

Anónimo dijo...

Hola LLetra,soy Yentl, podrias ponerte en contacto conmigo? me temo que no te llegan mis correos, y tu numero de telefono desaparecio junto con mi movil, no tardes, gracias.noah_nin@yahoo.es