jueves, 5 de junio de 2008

Lepidòpters, coleòpters i helicòpters

Algemesí abrirá en 2009 el primer helipuerto que podrá formar a pilotos en la Comunitat (Las Provincias)

Del compromís d’Algemesí amb l’educació en donen fe els nombrosos centres que s’hi localitzen: dos instituts i una desena de centres de primària i secundària. A aquest ampli ventall docent s’incorpora ara una nova iniciativa, sembla que pionera, a tot el nostre territori.

La veritat siga dita, feia falta.
Perquè fins fa quatre dies, si complies els setze anys i això d’estudiar no anava amb tu, tenies tres eixes laborals: el negoci familiar, l’obra o la taronja.

Però la crisi econòmica ha provocat que moltes xicotetes i mitjanes empreses vagen amb l’aigua al coll, que hi haja una aturada considerable en la rajola i que la taronja continue immersa en una carreró sense eixida.

Així que és important que l’administració oferisca solucions imaginatives: les escoles tallers, programes de garantia social, cursos d’especialització...

Aquestes propostes compten amb molts avantatges. La més important: aporten una formació a un jóvens en feines que tenen una important demanda social. És a dir, els joves aprenen treballant i a més, cobrant algun duret.

D’aquests programes han sorgit un gran nombre de fusters, llanterners, jardiners, electricistes, pintors... però de pilots d’helicòpter, una de les professions amb més eixida a hores d’ara, ni un ni mig ni cap.

Perquè si vols ser dissenyador gràfic, dietista, administratiu, mecànic...ho tens ben fàcil, t’apuntes a un mòdul i ja està. Però, i si la teua vocació, que descobrires de menut vegent el Trueno Azul, és ser pilot, on t’adreces? Vés-te'n al Guinovart o a Silla i digues que vols ser pilot i veuràs com quedes.

Segurament el projecte rebrà moltes crítiques, però d’ací uns anys quan contemplem al periòdic la foto de graduació de la primera promoció de pilots, sostenint els seus cascs, amb les seues granotes color caqui, i els seus posats serisos, la nostra opinió indubtablement canviarà.

A més aquest projecte contribuirà a millorar la nostra seguretat ja que la policia rural augmentarà la seua eficàcia si vigila els camps des de l’aire.
Tampoc cal oblidar que quan d’ací uns anys Alzira tinga enllestit el seu aeroport i a la Ribera es munte el primer parc aeronàutic del País, Algemesí ja estarà més que preparada per afrontar el repte.
Aquests polítics són uns visionaris, per un costat promocionen el lloguer de bicicletes i per l’altre no escatimen mitjans en la promoció d’un mitjà de transport amb tant de futur.
VK

Las Corts difunden un vídeo por su 25 aniversario en el que solo aparece Camps (Levante)
És clar, Paco Camps Palomo celebra el seu 25é aniversari i les Corts li preparen un vídeo sorpresa. On està el problema? O en el reportatge de la comunió de ZAplana eixia també l’oposició socialista i en la confirmació de Lerma estaven convidats els dirigents d’Unió Valenciana?


Alcàntera sancionará con 60 euros a las obras que hagan ruido durante la siesta (Las Provincias)
Açò si que són polítiques socials i no les que impulsa ZP. Si a més, als xavalets dels “amotets” es feren pagar el doble ja seria el súmmum. Que la migdiada és una de les poques aportacions espanyoles al desenvolupament mundial i cal promocionar-la i protegir-la com cal.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Pero no anaven a montarlo en Guadassuar????? A qui es burla, l´heliport li furga........

Anónimo dijo...

Com cansa aquest tema de l'heliport!!!!! Tenim el que ens mereixem!! Barracons als coles, coles públics sense completar places escolars per la seua mala fama, patis de coles amb clots i sense paviment. L'educació pública està sentenciada, però per fi tenim alternativa.
A més, segur que el soroll de l'helicopter és del mes agradable del mon.