martes, 15 de mayo de 2007

Una altra de la Isabel

DE FIL DE VINT
Tupinada
Isabel-Clara Simó
¿Sabeu que atempto contra els drets humans per parlar en català? ¿Sabeu que sóc estúpida i manipuladora si dic que l'espanyol és un idioma nacionalista? ¿Sabeu que imposar el castellà per la força de les armes no té importància, però que intentar salvar el català d'una mort segura és una vilesa? No ho diu un analfabet ni un boig, i ara! Ho diu un acadèmic de la llengua espanyola, Don Gregorio Salvador, i un escriptor de renom, Arturo Pérez Reverte. Una pregunta, senyor Pérez: per què ha consentit que les seves novel·les siguin traduïdes a una llengua tan vil com el català? Una altra, senyor Salvador: com és que defensa l'ensenyament en espanyol a Estats Units, essent l'anglès molt més parlat? Més encara: per què defenseu tan ardidament totes les llengües maternes (quines penques, acadèmic: per què no es posa al dia i deixa això de maternitats quan estudiï lingüística?) excepte el català? Més: ¿sabíeu que el mateix dia que insultàveu la llengua catalana aquesta estava marginada a la Feria de Abril de Catalunya?
Si aquest és l'enemic, doncs tranquils. "Sin que se note el cuidado"? Coi, si s'arriba a notar, ens tornàveu a bombardejar. Quina pàtria és aquesta vostra que només sap viure excloent les altres pàtries?
Ara bé, la nota de debò l'ha donada el magnat de Fórmula 1 Bernie Ecclestone, que ha dit que València tindrà el circuit d'aquesta famosa cursa si hi guanya el PP. Recordeu com s'ho feien els cacics? Enviaven els seus sicaris a les cases dels treballadors i els deien, si no voteu Don ***, us quedareu sense feina, i si el voteu tindreu paga extra per Nadal. Es diu comprar vots, és a dir, tupinada.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Me quede amb les paraules de sr. Serrat quan li preguntaren amb quina llengua s'expressava millor, si en castellà o en català. "En la que me prohiben" va contestar. Quin crack.

Anónimo dijo...

Assistim de nou, i ja en van unes quantes, al menyspreu que "insignes" castellanoparlants fan sovint de la nostra lllengua.
Aquesta gentola creu que continua vigent el model lingüístic de l'"una,grande y libre" i emparats per la pressumpta superioritat que els atorga representar socialment una "llengua superior" diuen i escriuen disbarats impunement.
A més sempre troben el ressò d'entitats,partits o mitjans de comunicació que esdevenen interessats corifeus d'aquests destrellats.
Proposen un liberalisme lingüístic de portes endins i un ferri proteccionisme de portes a dintre.
Tanmateix ja tenim prou amb els maldecaps provinents de casa nostra com per a capficar-se en els aliens.
Així que ni una línia més per a aquests patriotes que amb declaracions com aqueixes s'autoretraten.

Anónimo dijo...

Trist i colpidor el contingut d'aquesta entrada, però no per això menys inesperat, o sorprenent, veritat que no? El que sí que no esperes mai és que cada vegada que als paios aquests els entra la "pallola" lingüística, s'hi apunten persones que consideraves amb seny. Redéu quina fauna! Quina prebenda, gràcia o canongia aspiren a rebre després d'intervencions tan il·lumninades?