domingo, 30 de noviembre de 2008

Cròniques tardorenques (2a part)

Possiblement una de les persones que, com he esmentat al comentari anterior, més s’alegren de l’arribada d’algun fenomen atmosfèric rellevant que altere l’habitual bonhomia climatològica de què gaudim a la nostra terra, siga el cap d’informatius de Canal 9. Perquè m’imagine que, encara que siga en nòmina, alguna persona ha de dirigir un telenotícies tan plural, objectiu i rigorós.


I no és que aquesta persona (a partir d’aquest moment l’anomenarem T9) tinga problemes de sociabilitat i una gota de sudor freda li regalime pel front cada vegada que entre en un ascensor. El motiu d’aquest desaforat entusiasme té una explicació de tipus professional.


No cal ser un estudiant de l’últim curs de Comunicació Audiovisual per a haver-se adonat que els quatre eixos temàtics a partir dels quals T9 enllesteix el guió de cada telenotícies, a més de la inevitable informació ppolítica, són:

- La cobertura d”eventos” de repercussió universal.

- L’exigència d’aigua a les Comunitats veïnes i la reiterada constatació que els pantans valencians semblen la panxa d’una guitarra.

- El València CF.

- L’oratge.


Si, a més a més, coincideix que el València disputa un partit benèfic al Camp Municipal de Tous sota una intensa pluja, la sacada d’honor la realitza el patró de l’Alinghi i a la llotja es troba Bernie Eccleston, ja és per plorar de l’emoció.


Doncs bé, la qüestió és que T9 cada matí quan es desperta, el primer que fa és abocar-se a la finestra per veure si hi ha sort i l’arribada d’una gota freda, d’una ona de calor o d’un llengua de fred polar li estalvia part de la feina. Perquè és un veterà professional i és conscient que només amb la cobertura de les repercussions d’aquests fenòmens arreu del País Valencià ja té més de la meitat del telenotícies ocupat.


Aquestos dies T9 està la mar de content perquè al carrer fa un fred que pela, tant que no abelleix gaire cobrir un dissabte per la vesprada una manifestació multitudinària, i en una casa de Morella ja esperen el reporter de C9 per explicar-li que restaran una nit més incomunicats i que, encara que no ho semble, ja no neva com abans.


VK