martes, 11 de marzo de 2008

A punta palestra

M’he estat fixant i ahir i hui són precisament els caps del diaris més llegits a l’estat i els tertulians i columnistes més reputats els que ixen a la palestra mediàtica per tal de mirar d’assajar una anàlisi ben certer dels resultats electorals.

Així que jo m’he dit, per què no fem el mateix? En primer lloc, he buscat al diccionari el significat de “palestra mediàtica”, i com no l’he trobat, us propose una definició: Palestra mediàtica: Mot compost (pala +destra). Eina amb un mànec robust de fusta i una base plana de ferro que serveix per fer un forat al terra o per soterrar d’amagat algun cadàver. En l’accepció “palestra mediàtica” s’especifica que és un tipus de pala per a persones dretes anuciada a TV.

En segon lloc, com a TaF no tenim res paregut a Pedro J., Mª Antonia Iglesias o Inaki Gabilondo, crec que pertoca als dos fars espirituals (les llargues o les curtes, vosaltres trieu) d’aquest blog: Abdón i Senén A&S (jo dec ser la pedra, i com diuen que tota pedra fa paret, doncs això em reconforta..) enllestir una bona anàlisi. La crònica esportivometaforicaelectoral d'ahir pot servir d’arranc.

En tercer lloc, considere que podríeu encetar les vostres públiques disquisicions intentant resoldre aquests dos dubtes que tinc.
Primera incertesa: He triat tres pobles a l’atzar: Algemesí, l’Alcúdia i Bonrepòs i Mirambell (aquest darrer és tot uno). A la primera població el PP aconseguí el 58% dels sufragis (sona a nom propi d’un oncle de Soria), el PSOE el 33%. A l’Alcúdia el PSOE obtingué el 54% dels vots i el PP el 41%. I per últim a Bonrepòs i Mirambelles es produí un empat tècnic a 44%. Aquesta darrera dada és la que realment m'intranquil·litza. Com podeu justificar aquests resultats?
Segona incertesa: Cregueu que hauríem d'aconsellar a qualsevol persona que tinga pensat formar un grup polític al PV que a l'hora de batejar la seua formació política comence per desestimar noms que facen referència al concepte de col·lectiu, aplec, conjunt..? Ho dic perquè després dels "èxits" de les Unitats, Enteses, Blocs... és per a pensar-s'ho dues voltes.

Gràcies anticipadament per la vostra altruista col·laboració. Una abraçada.

VK

3 comentarios:

Soca dijo...

Proposaries, tal volta, un partit amb el nom Partit Valencià (PV). No sé, no sé...
Et seguim.

Anónimo dijo...

Xe, dons sí que tens raó amb això dels noms. Tots han fracassat estrepitosament. Està clar que allò que no comence per partit... no tindrà res a fer al PV, però vistos els resultats, crec que l’únic nom que li pegaria a un nou seria el de “PARTIT I BADAT”
L’Espectador.

Anónimo dijo...

Mira soca, ja que ho esmentes, ahí va un consell debades.

Vols un partit valencià amb força adhesions i suport de grups econòmics, institucionals i socials i que a més a més, tenint en compte l'actual cojuntura valenciana, tinga l'èxit assegurat?

Doncs apunta, la nova formació caldria que s'anomenara PV (PAI's Valencians), i la seua ideologia, el millor de tot, per ser simplement inexistent.