viernes, 28 de marzo de 2008

La princesa compromesa


--> Com s’ho hauran pres els d’ERC? És clar, si encara hi resta algú.
--> Podem afirmar que es tracta del primer cas de deferència lingüística del poder central cap a Catalunya o pel contrari cal atorgar aquest honor a Aznar que ja fa anys que el parlava en la intimitat?

--> Si presideix una acte d’aquest tipus a València, també repetirà aquesta gest? O per atenció a Rita, Camps i al Cardenal obrarà com de costum i realitzarà el seu parlament en castellà?

--> Això del “perfecto” em mosqueja. Què intenta donar a entendre l’autor de la notícia, que la princesa (la reial no la de Sabina) descura les seues activitats protocol·làries per tal d’ acontentar l’establishment català?

--> La infanta Cristina treballant per a la Caixa, Urdangarín, exjugador del Barça i ara Letízia parlant en català: davant aquest greuge comparatiu, es declararà el Consell Valencià republicà i acusarà la Corona de pancatalanista, insolidària i annexionista?

--> Qui li haurà donat les classes de català: Jordi Pujol, Urdaci o l’haurà aprés amb el Club Súper 3?

--> Una vegada comprovada la seua competència lingüística, ací a València, li exigiran el requisit lingüístic (ja que és funcionària i treballa per a l’Estat; o millor, l’Estat treballa per a ella), li homologaran els títols o haurà d’assistir als cursos de la RACV?

--> El fet de parlar en català no haurà sigut el fruit d’un vil xantatge per part d’ El Jueves a canvi de no tornar a traure-la en portada?
L'àtic està envoltat de grues

2 comentarios:

ginjol dijo...

Hehe! Però ara sense conyes: m'he vist el video al you tube i el català de Letizia és més que acceptable (tenint en compte tot el que s'he de tenir en compte).

Anónimo dijo...

Crec que la princesa quan vinga a València farà un trio amb Camps i Rita i cantaran així:

No volem ser una regió d'Espanya.
No volem ser un regne depenent.
Volem, volem, volem...
Volem la independència.
Volem, volem, volem...
Països Catalans.