miércoles, 5 de marzo de 2008

El canalnovitzador desemmascarat

González Pons: "Haríamos bien en trasladar el modelo de Canal 9 a Televisión Española" (Levante-EMV)
Doncs no, hui no és 28 de desembre i encara estem en campanya electoral.

És a dir, que aquesta superdeclaració del candidat Pons ni deu ser una broma, hui no és el dia dels innocents, ni deu prendre’s d’una forma massa seriosa, ja que amb les urnes a només uns dies, amollar un disbarat com aquest no deu afavorir massa els interessos del seu partit, ja que en aquest moment deuen ser ja molts pocs els valencians (no votants del PP, és clar) que no consideren Canal 9 qualsevol cosa excepte allò que hauria de ser, una televisió de qualitat, plural i, sobretot, en valencià.
Així que com a declaració de cara a la galeria popular em sembla perfecte, però si pretén sumar alguna nova adhesió a la causa conservadora, crec que ha errat el camí. València tindrà un fum de coses exportables, però sense cap dubte C9 no és una d'aquestes. És més, és per a guardar-la amb pany i forrellat i mantenir-la ben lluny de l'atenció de qualsevol incaut televident.

Però ficats a somniar o a malsomniar, imaginem que el PP guanya les eleccions amb majoria absoluta (no pot ser amb majoria simple, perquè ja me diràs amb qui pacta) i que en agraïment per la seua ingent dedicació el candidat Pons és cridat a la Villa y Corte per ser nomenat ministre. Imaginem a més, que d’ell depén RTVE i que fidel a la seua paraula, s’afanya a complir la seua promesa: Canalnovitzar Televisió Espanyola.

Esteu preparats, doncs allà va.
Primer dia d’emissió PP (Post Pons). Sintonia:TA-TA TA-TA TA-RA-TA TA-TÀ... (sublliminal i apegalosa)

Apareix un plató buit decorat amb colors blaus i taronja. Bo, això dels colors us ho dic jo, perquè els telespectadors no poden apreciar-ho, ja que a partir d’aquest moment TVE emetrà només en blanc i negre. Digues-ho política d'empresa.
Des sobte irrompen a la sala, tres cares (sense mala intenció) ben conegudes per als televidents valencians: Manu Ríos, flamant nova presentadora del Telediario, acompanyada per Carlos Dávila, nou conductor d’Informe Semanal i de Lluís Motes, nou responsable de Documentos TV. Tots tres després de saludar el nou director de la cadena, Alfredo Urdaci, es disposen a avançar quins seran els eixos vertebradors de la nova programació.

Ara, mentre tot açò s’esdevé, en un cantonet de la pantalla, apareix sobreimpressionat el logotip de TVE i en l’altre la paraula: Plublireportaje
Crec que no paga la pena continuar, us en podeu fer una idea.

Líders de les formacions polítiques valencianes: no cal que els valencians siguem tan generosos, no cal fer partícips la resta de l’Estat d’eixa meravella de la comunicació audiovisual de fabricació autòctona, i més ara, que la cadena compta amb els índexs més baixos d’audiència de la seua història i que ha esdevingut una nova eina esgrimida pel poder per a dividir, una mica més, els valencians.
Jo estic convençut que no es pot gestionar una cadena tan malament, crec que s'està fent " a posta" i amb mala idea. És com si des del pont de comandament del govern valencià algú, mentre es parteix el cul vient el Notícies9, cridara: No queríais televisión en valenciano, pues toma, ahí tenéis dos tazas!

Ah! I al candidat Pons, que santa Llúcia li conserve la vista, perquè s’ha quedat ben a gust. Demà amb què ens soprendrà, amb la idea de muntar franquícies de Terra Mítica per tota Espanya?
El xicon hui no ix de l'àtic, que fa massa vent i la gent major diu que fa embogir

3 comentarios:

Anónimo dijo...

D’on collons traus eixes fotos tan... “Romàntiques”?
Crec que hauríem de posar en guàrdia als nostres veïns castellans, fins i tot als madrilenys, ja que ni tan sols ells mereixen un càstig, com el que el Pons proposa per a tots els espanyols. Crec que com a bons germans solidaris... amb u que patisca prou.
Per cert. Has afegit la parauleta al diccionari?
Canalnovitzar v. tr. Acció de sodomitzar una cadena pública.
Sin. Donarpelcul.
L’Espectador.

Anónimo dijo...

Oído barra! Qualsevol entrada que poseu, va de seguida al diccionari.

L'home del carreró tracta de col·leccionar totes les entrades.

Anónimo dijo...

Em dona prou igual el que passe a la resta d´espanya, pero si el virus de Canalnovitzar s´esten, pobrets espanyols es deuran traure abonaments massius a l ´ono o el digital.