domingo, 4 de marzo de 2007

Valencia en fallas!

Per si algú a hores d’ara encara no ho tenia prou clar (Levante EMV de hui diumenge):
"Un locutor de Canal 9 transmite la «mascletà» con un pañuelo del PP"

El popular presentador de Canal 9 Julio Tormo, encargado de realizar las retransmisiones de la mascletà desde el balcón de la plaza del Ayuntamiento de Valencia, hizo ayer su trabajo ataviado con un pañuelo fallero sobre el que aparece impresa una gaviota, el símbolo del Partido Popular, junto al lema «Rita alcaldesa» y varios dibujos, entre los que resalta el de la propia Barberá. Se trata de un atuendo especial que el gabinete electoral del PP ha repartido desde el pasado 1 de marzo con motivo de las fiestas y que militantes y simpatizantes lucen a diario en el balcón consistorial durante la celebración de la mascletà.
Ens hauria de sorprendre una notícia com aquesta?. Jo crec que no.
En RTVV sembla que han decidit una vegada deixat enrere el carnestoltes llevar-se les caretes. Així, a pit descobert, sense cap tipus de dissimulació, amb premeditació i traïdoria.
Es troben tan convençuts del seu control absolut dels mitjans de comunicació públics que han decidit treure’ls tot el suc possible. La campanya electoral està a la volta de les falles, la majoria absoluta pot perillar i no cal anar estalviant recursos. Els de la gavina blanca deuen pensar que la finalitat justifica els mitjans i quin objectiu millor que perpetuar-se en el poder i continuar traient tot el profit d’una posició política tan avantatjosa?.
Des de l’1 de març el PP valencià ha traslladat la sèu del partit al balcó de l’ajuntament de València. Rita ha adoptat la posa de vermella amfitriona (quina contradicció cromàtica!) i s’afana com una mestressa diligent a controlar tot allò que passa a dintre de la casa consistorial. Llàstima que aquest edifici es gaudisca només en condició de règim de lloguer electoral perquè segurament la primera edil de la ciutat ja haguera realitzat mudança perpètua.
Canal 9 apareix al balcó de l’ajuntament i Rita els rep com qui acull un fotògraf contractat per realitzar el reportatge de comunió d’un fill.
- Passen, passen i acomoden-se. Que no es falte de res. Procure’m treure’m ben guapa. Que es note que la gent em vol, sí, sobretot ressalten que el poble m’aclama. Que la retransmissió gire el meu voltant. Zoom personal quan dits enlaire comence el compte enrere, pla general del balcó quan taral·lege les cançons del Titi i zoom compartit amb les falleres quan aplaudisca a la fi de la mascletà. Ah! accepten aquest present, un original mocador de l’única alcaldessa possible. Bo, els deixe que he d’atendre els convidats. Només dues advertències d’una alcaldessa popular a un presentador popular, com pot comprovar tot queda en casa: en primer lloc destaquen durant l’emissió com de bonica tinc la meua ciutat disposada a rebre milions de visitants, i compte!, a la Carmen Alborch ni cas, recorden qui els ha contractat, que si volen tele que se la paguen, on s’haurà vist!.
visèkimé

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Fa temps que coincidisc amb la gent que proclama que "cadascú té el que es mereix". La ciutat de València és com és. Al·lucinant! No ens fem il·lusions. A València ciutat, la llengua no pinta fava des de fa trenta o quaranta anys. Per a ells, la llengua representa menys que un pin faller, una peineta fallera, o una traca. I a més, els molesta que algú la parle, perque es queden descol·locats. HeU vist alguna vegada una capital del que siga (país, regió, província) que visca més d'esquenes a la resta del territori?

Anónimo dijo...

Com sempre, l'Home del Carrer parla amb molt d'entrellat. Com es nota que és una persona culta! De tota manera, crec que a la capital encara queda personal (no massa, crec) que parla i estima la llengua dels seus avantpassats. De la resta, millor no emprar ni una gota de saliva...

L'homenet del carreró

Anónimo dijo...

Julio Tormo és maricó.
Passeu per qualsevol cercador i veureu la gran quantitat de fòrums on es parla d'ell.
Li mola això de mamar-la bona cosa i que se´l taladren.