domingo, 25 de marzo de 2007

LA FLAMA OLÍMPICA

Què està passant a Alzira? (així, en general, sense matisar massa)
Intentaré ser neutral encara que per a un algemesinenc no siga una tasca exempta de riscos.

Qui acostume a transitar pels carrers de l’Illa s’haurà adonat que el seu entramat urbà mereix des de fa uns anys comptar amb una prova del Mundial de ral·lis. Quanta corba, quanta rotonda, quin cabàs de canvis de rasant, bandes sonores a punta pala... tot allò que un pilot expert pot desitjar per perfeccionar la seua conducció..
I ara a més, comencen a decorar les rotondes.

De l’escultura de la Infanta Margarida (Menina) situada al començament de l’Avinguda de Santos Patronos no sé què comentar, encara que em resulta molt complicat establir quina relació hi pot tenir el personatge que ha propiciat l’escultura amb la ciutat riberenca; però bé, per a gustos, colors, i aquesta com a més és de tonalitat obscura i una mica xaparreta, doncs això, ni fred, ni calor.

Però ara ve allò bo, què em dius de l’escultura metàl·lica de la rotonda de Tulell?. Impossible no veure-la. 26 metros d’altura (uns deu pisos per a què es feu una idea), 10.000 quilos de pes i 36 sortidors d’aigua. Quina animalà!. El monument en qüestió s’anomena “Les fulles” i segons el propi dissenyador “la escultura es una planta que está en crecimiento, en expansión y sube en busca de algo importante, como Alzira”.

La primera vegada que la vaig contemplar vaig pensar, colló TeleRibera ha muntat un repetidor més gran que el de Televisió Espanyola; la segona vegada em vaig poder fixar una mica millor, no hi havia cap dubte, Elena Bastidas havia decidit apuntar la seua ciutat a la carrera aerospacial. Ara, una vegada han passat unes setmanes ho tinc més clar, Alzira acollirà les olimpíades de 2020 i ja ha començat a preparar-se, construeix a bon ritme un modern poliesportiu i ha enllestit un enorme peveter.

VK
PS. Per cert, segons l’alcaldessa, l’escultura ha estat sufragada per Promociones Sollana, agent urbanitzador de Tulell, i l’Ajuntament no haurà d’aportar ni un sol euro. Jo seré un bleda, però aquesta Sollana és una promotora o una ONG?.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Xe tu, que encara estic comentan l’anterior entrada.
Man**

Anónimo dijo...

No he vist cap reflexió, pensament, anàlisi, descripció, ... al voltant del dissabte... tornaré a pegar una miradeta...

Anónimo dijo...

Estimat Cerveró (fins ara es feia anomenar Etoo),
ho lamente molt però cal saber destriar l'aspecte professional i col·lectiu, del lúdic i personal, i sense cap dubte el programa d'actes de lúltim dissabte cau dins del segon sac.
A més, una imatge val més que mil paraules i després de veure el resportatge fotogràfic del Pixi, què valdran mil imatges?
Ara seriosament: reflexionar, pensar, analitzar,descriure... són tots ells verbs que remeten a la psique i això enmig d'un dinar d'amics, com a què no. Recorda que era un "acomiadament de fadrí" i no una tertúlia literària.
Per cert, recorda la dita popular (Agua para todos!) eixa no, aquesta:
"Correr como un negro, cobrar com un blanco, la botella no la suelto, bien cogidita por el mango"

Anónimo dijo...

No aneu clavant-se amb l'alcaldessa d'Alzira que és del PP. I ja sabeu, aquesta gent ens tancarà el BLOG. I si això passa, a vore on soltarem tot el que desbarrem ací. Així que, poca broma.