miércoles, 21 de marzo de 2007

Al xicot de Zumosol l'importa un rave el seu cosí

Davant l’acte de prepotència i d’extralimitació administrativa que comporta la decisió del Govern Valencià d’evitar l’emissió de TV3 al País Valencià Eliseu Climent “masover” dels repetidors amenaçats ha decidit recórrer al Primo de Zumosol.
Climent ha demanat al Govern Central que intercedisca davant el Consell per a mantindre l’status quo actual. Però sembla que “nones”, a Madrid han rebut el bou de lluny i amb una sòbria “larga canvià” li l’han tornat cap als corrals.
El cap d’Acció Cultural exigeix al Ministre Clos (català, per cert) que acomplisca el pacte de cavallers que signà (almenys metafòricament) amb el seu antecessor i actual President de la Generalitat José Montilla (català nascut a Còrdova) gràcies al qual se garantia la recepció analògica de la cadena catalana en els receptors valencians.
Joan “Pilatos” Clos justifica passar de l’assumpte afirmant que el Ministeri no pot interferir en les competències autonòmiques i més encara (i ara ve el millor!) quan normalment els Governs autonòmics s’inhibeixen i permeten que les televisions i les ràdios emeten sense llicència.
És a dir al govern central li importa un rave si la llei s’aplica minoritàriament, a rotgles i amb un evident propòsit persecutori.
Imagineu com seria d’esperpèntic si la fallida llei de l’alcohol s’aplicara d’igual forma. Què passaria si estigueres tranquil·lament assegut en una terrassa prenent una cerveseta i la policia et cridara l’atenció per consumir alcohol en via pública mentre davant dels teus nassos un munt de joves practiquen aliens a qualsevol advertència pública el botellot?.
O ficats a somniar desperts, què ocorreria si el Govern aprovara una normativa lingüística i funcionaris, institucions i departaments dependents del mateix se la votaren a la torera i a més a més, es vanagloriaren públicament del seu valor per perpetrar sense cap temor aquest incompliment?

VK

PS. Si després de més de vint anys d’emissions regulars (havent superat fins i tot l’obstacle Barrionuevo) no ha hagut cap problema, per què s’actua ara de forma tan taxativa, ràpida i amb gran cobertura mediàtica?. Tal volta interessa més el titular periodístic que el mateix fet del tancament?.
Trobareu una bona resposta a l’article de hui de Jesús Civera en el Levante

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Però la resposta de Madrid també era d’esperar; com ells no l'entenen... Crec que el millor que es pot fer és demanar auxili als catalans de Catalunya.
Man***

Anónimo dijo...

VK
Més llenya al bombo:
Costa (PP): «Nadie puede obligar a los valencianos a tolerar la emisión ilegal de TV3»
Clar com l'oferta televisiva és tan reduïda (2 o 3 canals només)tots els valencians vulguen o no han de passar-se vàries hores al dia sintonitzant la cadena catalana. Menuda condemna (que diria Shakira).
Posat a alliberar-nos d'afers il·legals, per què el vicesecretari regional del PP no s'afana a llevar-nos de sobre la màfia urbanística, l'assumpte de Terra Mítica, les despeses multimilionàries en projectes faraònics i el fet de pagar de la nostra butxaca obres pictòriques de la família real de mida XXL?

Anónimo dijo...

Esteu segurs que estem en l'any 2007(D de C)?