sábado, 3 de marzo de 2007

LÒGICA PIXANERA

Llig amb interés que segons sembla l’Ajuntament de València col·locarà només 200 urinaris per a les festes de Falles enfront dels 7.000 que disposà per a la visita del Papa.
Analitze fredament la notícia per traure alguna conclusió que oferir-vos, tot és pegar-li voltes a una decisió tan estranya i maldestra però com en l’art de la prestidigitació pareix que res és allò que sembla.
Vegem, la visita del Papa a València l’estiu passat no va satisfer les prediccions d’assistència més optimistes (en aquest punt pareix que coincideix tothom), molts creients es quedaren a casa i optaren per la via penitencial (seguir la retransmissió per Canal 9) i altres, fins i tot, rememorant l’èxode del poble d’Israel pel desert egipci decidiren recercar arenes més properes i passar els esmentats dies a la platja sota l’advocació de San Miguel.
Com ara ja han passat uns mesos i continuen sense aparèixer ni les dades oficials d’assistència ni les factures amb les despeses que provocà veure desfilar el Papamòbil pels carrers del Cap i Casal (per cert, d’on ve aquesta aposta pels vehicles de motor tunnejats) alguns dels resPPonsables de l’esdeveniment comencen a posar-se nerviosos (ací no val a dir allò de Manolo, apunta-m’ho al compte i ja liquidarem, perquè resulta que Manolo està fins els nassos i contesta: Joer, que la confianza da asco, primero las Tierras Míticas, después las Artes y las Ciencias, y ahora lo del Papa, que os creéis que ésto es el ayuntamiento de Marbella).
Així que han apostat per la següent estratègia: ara que vénen Falles col·locaran només dos-cents urinaris; el dia 20 de març algun mitjà de comunicació anunciarà que ens han visitat més d’un milió de turistes; ja només caldrà tirar mà d’una simple regla de tres. Si per a un milió de visitants han calgut 200 urinaris i en la visita del Papa hi havia 7.000 això significa que el juliol passat assistiren a la Trobada de les Famílies uns 35 milions de fidels. Èxit rotund d’assistència i de convocatòria i problema solucinat.
Deixant de costat les fredes matemàtiques, jo em pregunte àvid en la recerca d’una resposta més objectiva per a aquest assumpte, què justificà tal desplegament d’urinaris en la via pública l’estiu passat?
- Algun estudi que demostrava la capacitat miccionadora dels licors esperitosos.
- Tal volta l’encarregat de realitzar les previsions d’assistència i d’encomanar els urinaris és el mateix que calcula l’assistència a les manis del PP/AVT
- Potser els urinaris prement un botó es convertien en modestos confessionaris per si te venia enmig de tanta arenga mística un apretó penitencial.
I aprofundint una mica més, per què ara en Falles no es col·loquen tots?
Clar, podem pensar que com en les festes josefines no es consumeix gens d’alcohol no cal prendre cap tipus de mesura o fins i tot algú haurà pensat, què hi ha de més tradicional en les festes de carrer que pixar en un cantó, entre dos cotxes o al costat d’un contenidor.
Sí, home sí, que maneges tota la raó i més, primer ens toquen la moral limitant l’ús de la pólvora, després amenacen les mascletades, després impedeixen col·locar la il·luminació dels carrers i ara si els deixen també ens tanquen en un minipiso per a pixar. Doncs no, visca la revolució, tots al carrer de festa i si ens apreta la pròstata no cal mirar pèl, només a dreta i a esquerra, falcar les dues cames i procurar no esguitar.
visèkimé

3 comentarios:

Xàtiva i Progrés dijo...

Gràcies per l'ajuda. Vos esperem sovint en el nostre bloc! Nosaltres ja vos seguim...

Anónimo dijo...

Domines les matemàtiques com el propi Einstein, Visèclimé. Com sempre, el post resulta genial. Mira si és així que parlaré amb els propietaris del blogg, al iaio nou i al "missing" i et proposen un augment de sou substancial. I, pel que respecta a la quantitat d'urinaris, supose que tindràs alguna notícia sobre el ban que prepara naRita: "Se hase saber a los pueblerinos y otros visitantes que a las fallas se viene meao y cagao de casa."

Anónimo dijo...

Es per a homens, dones o això dóna igual? Ah! I no té porta? Hi ha manual d'instruccions per a la gent de poble com nosaltres? Osti, que algú ens explique com funciona.