viernes, 16 de marzo de 2007

TANCA-LA ALTRE COP, CAMPS


No em direu que no s'ho recelàveu! Hi ha tots els ingredients: eleccions, manifestacions per a derribar un govern, banderetes amb aguiletes, "santiago y cierra españa" insults i agressions dels ultres a autoritats democràtiques... Que més podíem demanar? Tot fa pensar que tonem als anys 70. O, fins i tot, més enllà.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

No tornem la connexió
ANTONI Bassas
El Govern valencià ha emès una ordre perquè es clausurin els repetidors de TV-3. Ara vénen les eleccions i per aquestes dates el manual és molt clar: cal fer algun cop d'efecte populista i no oblidar-se de fer callar qualsevol veu crítica.
Per a la cosa populista no hi ha res millor que l'anticatalanisme. La seva eficàcia està comprovada: dóna vots, fa vendre diaris i augmenta les audiències.
El silenci de les veus crítiques també és una vella pràctica. No fos cas que a algú li agafés per pensar i es perdés algun vot. A part d'això, el cas que ens ocupa presenta alguns particularismes: el Govern valencià constata amb preocupació que després d'haver-se gastat un munt de diners dels contribuents per desafiar la comunitat científica i negar la unitat de la llengua, els valencians entenen TV-3 sense necessitat de recórrer a subtítols ni traduccions.
Tanmateix, no és que TV-3 sigui perfecta, però és una tele lliure d'escombraries, baixa en interferències governamentals i on els programes d'humor fan paròdia del president fins al cap de l'oposició, sense oblidar el Papa, el Rei i Batasuna. Als seus debats es critica i es convida a tothom. La comparació els perjudica.
I, finalment, hi deu haver el detall no menor del mapa. Del mapa del temps, vull dir, l'últim símbol que ens queda (aquí i allà) que hi ha una comunitat d'uns 10 milions llargs de persones que estan unides per la geografia, la història i la llengua. I això sí que ja deu ser massa.
Els que volen tancar TV-3 (PP) i els que callen amb complicitat (PSPV-PSOE) són els mateixos que condemnen qualsevol afirmació nacional dels altres amb l'argument que, avui en dia, les fronteres ja no són modernes. Són tan hipòcrites com hàbils, perquè fent barreres són molt bons. Ho demostra aquest mur invisible, mental, molt potent, que han aconseguit aixecar a l'alçada del riu la Sénia gràcies també a la nostra passivitat. L'existència d'aquest mur ens perjudica perquè tenim molt a compartir. Per això espero que mai no tornem la connexió.

Anónimo dijo...

Perdona, A.B., però no entenc ni el titular ni la darrera frase. La resta, el cos de la resposta, l'entenc i el compartisc, però amb aixo de "no tornem la connexió"... doncs em deixeS una miqueta cavil·lós, tio. Vinga, tira'ns una maneta al que som de poble.

Anónimo dijo...

També jo m'he quedat una miqueta mosquejat amb la darrera frase. No serà una errada tipogràfica? Pel que respecta al títol vull suposar que fa referència a les intencions de Paquito Camps...De tota manera, no em faces massa cas, Home del Carrer, perquè des que veig els noticiaris, flipe en colors.

Anónimo dijo...

El títol del post feia referència a la famosa frase de la pel·lícula Casablanca: "Tócala otra vez, Sam" He adaptat el títol perquè, de veritat, en ple segle XXI estem fins als pirindolos de tant de retall en la llibertat d'expressió i comunicació, i de que la gentola aquesta es passe per l'arc del triomf els drets de la gent. I és que ho tenen clar: som els seus súbdits!!!

Anónimo dijo...

VISÊKiMÉ:
llegiu, llegiu, el Levante de hui:
Una treintena de televisiones locales y más de 250 radios emiten sin licencia, igual que TV3

El Consell reconoce que hay «más ilegales que legales» y que es hora de ordenar el mapa del audiovisual. Justifica que actúa sólo contra el canal catalán por ser público y difundirse por TDT.

1r premi de Secció Especial de Persecució mediàtica per al Govern Valencià.
PEr cert, la televisió de Julio Insa, també es tancarà en pròximes dates? O aquest per ser de la corda, gracioset i fanàtic del València serà indultat un altre cop?

Anónimo dijo...

Julio Insa: i love you! La mare que el va! Com van a tancar això, home de Déu? Més. Si seguiu llegint la notícia que comenta Visèclimé, veureu l'oferta de la Generalitat de Catalunya: que la TV3 es puga veure lliurement al País Valencià i que Canal 9 es puga veure lliurement a Catalunya...Déu meu i quin "afronte", no?

L'home del carreró

Anónimo dijo...

Impressionant la declaració d'amor! I en l'anglés de Shakespeare. Quina sort tens, Juliet! "Desatas pasiones, tio" Com t'ho fas per despertar sentiments tan purs en un cor com el de L'HOME DEL CARRERÓ? Jo el conec fa temps i a l'únic que he arribat es a arrancar-li un "Bon dia" displicent. Ja ho veus! Uns tant, i altres... Resignació.