domingo, 4 de marzo de 2007

ANIMACIÓ LECTORA


Tot i que no vindria gens malament una ràpida intervenció celestial en aquest niu d’agitadors, la imatge annexa confirma la tesi que defensava fa uns dies: sant Andreu llegia. O aparentava saber llegir. I, a més a més, portava el llibre a la mà esquerre. El misteri és: què feia el germà de sant Pere concentrat a la lectura? Què llegia? La imaginació és lliure i no serè jo qui li talles les ales. Bonic està el pati, com per a posar-se a especular! Després de les troballes dels sarcòfags, a Jerusalem, a veure qui és el guapo que gosa badar boca. Sobretot, després que el director de cine, James Cameron (Titanic) s’ha arremangat i va a fer un documental. Què s'amagarà dins dels taüts de pedra? Estic segur que sant Andreu ho sap.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Aquesta imatge de Sant Andreu podria ser una bona icona per a fer una campanya d'animació lectora, especialment entre la població catòlica. No obstant, des de les entitats dedicades a la promoció de la lectura pensem que no cal marcar-se limitacions inicials i destinar les campanyes de promoció a la lectura a TOTS els àmbits de la població. Seguint aquesta filosofia hem trobat un Blog que de segur resultarà molt interessant als reposables de Tirantafotre. Feu una visita reposada per les imatges del següent Blog i de segur que us venen ganes... de llegir.
Visiteu: http://babeswithbooks.blogspot.com/

Anónimo dijo...

Doncs, jo crec que S. Andreu no estava llegint, sinó posant per a l'escultor. Com va a estar llegint amb un llobarro penjant-li d'una mà i la creu del martiri fent-li ombra? L'home fa cara d'estar pensant en altres coses.

Anónimo dijo...

El que fa no saber anglés, tu. Ignorant de mi, li he fet cas al Ricard i he entrat en la pàgina que aconsellava. Babes? Havia pensat que eren lectures per a la nanos, per allò de les "babes". La mare que el va fabricar! Babes, diu! I tan babes com estan! En fi, bona vista tinguem, figues en agost.

Un indígena que no té prehistòrica idea d'anglés.

Anónimo dijo...

Una coseta només. El peix que porta sant Andreu no pot ser un llobarro. El sant va nàixer aBetsaida, població de Galilea situada a la vora del llac de Genezaret. Clar i ras: el peix ha de ser d'aigua dolça. O siga, tenca (tinca tinca), carpa (cyprinus carpio) o similar. El llobarro és peix d'aigua salada.

Pescador de canyeta

Anónimo dijo...

Si no em falla la memòria, sant Andreu acompanyà el seu germanet sant Pere a Roma. El llobarro (Dicentrarchus labrax) de l'escultura és un exemplar típic de la desembocadura del Tiber, prop de la platja d'Ostia (pam aamunt, pam avall. No es d'estranyar que, els dos xicots es deplaçaren una vesprada cap allà per allò de matar l'afició.