lunes, 12 de marzo de 2007

2 x 1

LÒGICA INVERSA
Premsa de hui dilluns:
Juzgan a un escritor mallorquín por llamar imbécil a quien niegue la unidad de la lengua
Declarará por un supuesto delito de injurias
El escritor balear Sebastià Alzamora deberá declarar ante el Juzgado de Instrucción número 20 de Valencia por un supuesto delito de injurias por unas manifestaciones durante un acto público en las que afirmó que, quien cuestione la unidad de la lengua, «o es un imbécil, o es un hijo puta». El juicio está previsto que se celebre el próximo día 22
Las diligencias son consecuencia de la denuncia interpuesta por el partido balear Agrupación Social Independiente, una pequeña formación de carácter extremista, que consideró que estos comentarios tenían un sentido difamatorio e injurioso. Aunque la denuncia se tramitó en Baleares, el caso se tramitará finalmente en un juzgado valenciano ya que fue en esta ciudad donde se desarrollaron los hechos.

Per tant, si jutgen a un escriptor mallorquí per insultar en sentit genèric qui qüestione la unitat de la llengua, d’igual manera però en sentit invers caldria judicar qui insulte o injurie a tot aquell que defense la unitat de la llengua. Unitat lingüística avalada a més de pel sentit comú, per nombroses lleis de rang superior(Tribunal Constitucional inclòs), tot el món universitari i fins i tot la RAE (entitat gens sospitosa de catalanofília).

Així que si apliquem aquest mateix criteri inculpatori no haurien de tardar gaire a passar a declarar alts càrrecs del PP (entre d’altres presidents provincials del partit i Caps de la Diputació Provincial), caps i militants de formacions polítiques pseudovalencianistes, organitzacions “culturals” subvencionades pel Govern Valencià, periodistes “amateur” i una filera interminable de gent que ha fet del secessionisme lingüístic treball, devoció i principal font d’ingressos.
Ara que després de llegir al diccionari la definició d’imbècil (Forma de frenastènia biopàtica deguda a tares degeneratives dels pares i menys greu que la idiòcia) també pense, pitjor haguera sigut si els haguera dit “idiotes”.

Notícia apareguda hui a Terra:
Luego fue indultado por el Rey 12-03-2007
El suicida de Casablanca fue condenado en 2003 por terrorismo
El terrorista que anoche se inmoló en un ciber-café del barrio de Sidi Mumen de Casablanca se llamaba Abdelfettah Raydi y en 2003 fue condenado a 5 años de prisión pero en 2005 se benefició de un indulto real.

Només una pregunta: Convocarà el PP i les seues plataformes mediàtiques el proper dissabte una macromaniofestació a Madrid de caire antimonàrquic per tal de protestar per la mesura absolutòria que promulgà el rei?
No ho dubtem, com tampoc dubtem que el manifest que es llegirà a la fi de la concentració acabarà amb un Visca la República.
A continuació tots plegats escoltaran ben emocionats l’himne de Riego.
visèkimé

3 comentarios:

Anónimo dijo...

M'ha picat la curiositat perquè no tenia ni idea que hi haguera un partit amb aquest nom a les Illes. Uf! Es diu A.S.I. i no té desperdici...De primeres, es declaren en contra de la llengua de manera radical. El més curiós del cas és que un dels caps d'aquest curiós partit porta per cognoms Roig Mascaró. Li done una idea a aquest bon home: que es traduïsca els cognoms i que passe a anomenar-se Rojo Mascarón. Ara que, això de Rojo...

Anónimo dijo...

Gràcies, i a mes, 2 pel preu d'1. Si ho arribe a saber, et convide a dos gots d'aigua en lloc d'1.
Llàstima que d'aquest temes no pugam discutir mai, no per res, sino perquè pensem igual.
La definició "d'idiota" l'acabe de imprimir en Arial al 36 per a penjar-la al menjador. Molt bona.
Bona nit, escolte a Riego. Silenci.
Per cert, per al que quedava no feia falta que me donares el targetó: podia esperar al bateig del teu segon primogènit.

Anónimo dijo...

La lògica continua presidint els pensaments de Visèkimé. A més, les seues reflexions públiques tenen la saviesa d'un home fadrí. Llàstima que el temps de la clarividència se li estiga acabant. Per altra banda, he de felicitar els comentaris dels anònims. L'altre dia em confessava un seguidor fidel d'aquest blog (que n'hi han, de veritat), que una de les característiques és que els comentaris estan a l'altura dels posts. O siga, que ratlleu molt alt.
Salut i a vore vindre.