sábado, 1 de diciembre de 2007

La Ribera alça el vol

Doncs sembla que és de veres.

L’ajuntament de Guadassuar insisteix a tirar en davant amb el projecte de construcció del primer aeroport de la Ribera. Bo, si filem més prim, realment es tracta del segon, ja que con tothom sap, a Albalat ja fa temps que està en funcionament una pista d’ultralleugers.

No seré jo, qui qüestione tan ambiciós pla d’infraestructures, i més, sabent que al meu poble, situat a ben a prop, comptem amb una bona xarxa de transports. A saber, tren de rodalies i properament l’AVE; carreteres comarcals, accés a l’autovia i l’autopista ací al costat; i fins i tot, un port fluvial davall del pont del Xúquer on hi té la seu el club de piragüisme de la nostra localitat.
Però, pel que sembla, de la regulació de l’espai aeri municipal ningú se n’ha ocupat, ja que no hi ha massa artefactes que hi creuen el cel a dalt nostre amb relativa freqüència, només les milotxes per Pasqua, i a només una dotzena de metres d’altura.

Així que cal admetre que la corporació de Guadassuar ha sabut fer de la mancança d’oferta en aquest sector del transport de viatgers una oportunitat claríssima de fer negoci.

Només demane als nostres veïns que no facen de la nostra humil localitat una nova Barajas o Manises. Ens agrada la idea que sobrevolen els nostres camps de tarongers viatgers de tot arreu (París, Roma, Londres, Nova York...), però per favor, intenten elaborar un horari d’enlairament i d’aterratges coherent amb ja jornada laboral de la població. Per exemple, vols internacionals de 9 a 1 del matí, i vols internacionals de 3 a 7 de la vesprada, ah, i per descomptat, respecten els dies festius, els ponts i els mesos de vacances.

I ja posats a triar, res de grans aeronaus, Boeings i Airbus ni somniar-ho, només xicotets avionets d’aquestos d’hèlices i preferiblement d’aterratge vertical. Si els sobra espai, munten heliports, que amb aquestos aparells no hi ha cap problema.
VK

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Air Pinorro no li pegarà ni amb Imedio, col·lega. Els carabassots saben que la pista no ha tenir tarongers pel mig? Mira que aquests són ben capaços de muntar l'aeroport sense llevar els cavallons ni les paletilles de regar.

Anónimo dijo...

Fa unes dies, un carabassot conegut (made in NTP) es defensava de les burles del seus amics per aquest projecte aeri. Ell recordava que no era aeroport el que anaven a fer al seu poble, serà un Heliport. Els amics, simpàtics com són ells, li recordaven que caldrà estar atents a la lletra que pinten enmig d'aquest Heliport perquè a Guadassuar és molt fàcil vore un Heliport amb una gran lletra "E" pintada enmig, clar com la "H" no sona.

Anónimo dijo...

L'idea de Pinorro de l'aeroport és genial, com totes les seues.
Jo li propose un altra, fer un port esportiu al riu Magre (davant de Guadassuar) per a les barquetes de la Copa Amèrica que no capiguen al port de València.
És clar que davant podrien fer altres 6 o 7.000 casetes.