domingo, 16 de diciembre de 2007

Animació lectora

Jóvenes del GAV irrumpen en un acto del Casal Jaume I de Sueca y agreden a los asistentes (Levante-EMV)

El Casal Jaume I de Sueca programà la nit del passat divendres una interessant activitat d’animació lectora.

La presentació del llibre “Èric i l’exèrcit del Fènix” de l’escriptor i periodista Víctor Aleixandre anà acompanyada de la”performance” “Puta Catalunya” interpretada pel grup de teatre GAV (Grup d’Animació Valor, Enric).
La dramatització que sorprengué a tots els assistents comptà amb un ampli ventall de recursos teatrals: Crits de «puta Catalunya» , «som valencians, mai catalans» i «Èric a la foguera», bromes infantils com el llançament de bombes fètides i agressions amb casc inclòs (per a què porten casc aquesta gent, què han de protegir-se?).

Allò que no acaba de quedar clar és qui és l’autor intel·lectual d’aquests tipus de representacions esperpèntiques i sobretot, qui els atorga una plataforma legal per a què continuen “fent bolos” amb total impunitat.

Què haguera passat si en la presentació d’un llibre d’algun alt càrrec popular o d’algun dels seus acòlits haguera irromput per la força un grup de radicals nacionalistes? Quina projecció mediàtica i utilització política per tal de dimonitzar a tots els col·lectius nacionalistes se n’haguera fet?

Aquest tema recorda als dels grups “ultres” que actuen als estadis de futbol. Tothom sap qui són i com actuen. Però tots els toleren i molt a sovint gaudeixen de privilegis i de finançament per part del club. Ara quan n’armen alguna de ben grossa, les autoritats que els emparen, o els justifiquen, o xiulen i miren de forma demagògica cap a un altre costat.

VK

PS. Pedro García anuncia que RTVV producirá más series de ficción porque «fidelizan la audiencia» (Levante-EMV). I jo em pregunte, més ficció encara? Serà a les telesèries perquè als informatius sembla impossible?

2 comentarios:

Emili Morant dijo...

El "què passaria si...algun alt càrrec popular..." no és cap condicional: va passar a Gandia fa un parell d'estius, i ja us dic jo com van eixir: a hòsties, detinguts i amb algun braç trencat.

http://www.absolucio13detinguts.tk

Anónimo dijo...

Em done per perdut, VK.
Em mormolares l’altre dia perquè no apareixia pel blog, però és que no puc, no done abast, no per a opinar, sinó a llegir. Quan vaig a escriure ja hi ha una altra entrada. Llegiré i au, que ja és prou.
L’Espectador.