lunes, 12 de noviembre de 2007

De la Costa de Castelló a la Carlet catalana

El PP descalifica a Bernat Soria por "andaluz que habla catalán" (Levante-EMV)

Un dels cap dels populars valencians, el seu secretari regional, Ricardo Costa no dubtà a firmar en una acte del seu partit celebrat a Alacant que "Nadie se explica todavía por qué se ha nombrado candidato [del PSOE] por la provincia de Alicante a un andaluz que habla catalán".


Cal recordar que Bernat Sòria nasqué a Carlet (La Ribera) i parla valencià. I cal afegir que malgrat ser un científic de prestigi internacional i investigador capdavanter en el camp de les cèl·lules mare, hagué d’abandonar l’estiu de 2005 la Universitat Miguel Hernández d’Elx per culpa dels nombrosos entrebancs que el Consell li posà per a prosseguir amb els seus estudis.

Llavors acceptà l’oferta de la Junta d’Andalusia per a dirigir un centre d’investigació molecular i medicina regenerativa. A hores d’ara compatbilitza aquest càrrec amb en el de ministre de sanitat.

Aquestes declaracions però esdevenen tot un bumerang que retorna, i amb força, cap al dirigent popular.
Perquè, vol dir el Costa (del Azahar, m’imagine) que un andalús o d’altra regió de l’estat no pot optar a presidir la Comunitat Valenciana? Doncs que tire d’hemeroteca perquè els dos presidents populars anteriors nasqueren uno a Múrcia i l’altre a Castella la Manxa.

Vol dir que a Carlet i per extensió a totes les comarques valencianes es parlà català? Doncs molt bé, sembla que El PP valencià s’hi ratifica en la unitat de la llengua. Però arriba una mica tard. Fins i tot, més tard que Las Provincias, que ja fa mesos que ho admetia de manera implícita.

Per cert cal recordar que Costa (Cruceros) no sap parlar valencià (així que Manolete, si no saber torear pa que te metes!)

I per últim, com pot una persona que actua en un míting de teloner de Fabra atacar així l’oposició.
Ja que té ganes d’estirar de la manta perquè no comença per explicar, com ha suggerit hui un dirigent del PSPV, les seues connexions i de la seua família amb el president de la Diputació de Castelló imputat per nombrosos delictes contra l’Administració?

VK

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Aquesta estratègia de a vore qui la diu més grossa és lamentable! Molts polític del PP estan encabotinats en posar-se a malparlar de tots els que els envolten, supose que amb l'objectiu de tapar les seues misèries. I el pitjor de tot és que sembla una estratègia general de partit.En el cas de Bernat Sòria des del PP li han tancat repetides vegades les portes a qualsevol iniciativa científica per por a tindre el rebuig dels sectors més conservadors i religiosos del PP. I damunt d'impedir-li treballar com a científic, ara el que fan és dir mentides i més mentides sobre ell. I més uns personatges com Fabra i Costa. Es pot ser més hipòcrita?

Però com deia, açò sembla una estratègia de partit. Perquè en el cas Chàvez del passats dies fan el mateix. Zapatero defèn a Aznar davant els atacs del president veneçolà (tot i que estic segur que el cor li demanà posar-se ell també a malparlar d'aquest Aznar que només parla per crispar), però tocava defendre'l com a ex-president democràtic de l'Estat. I desprès de traure la cara per el PP, quan Zapatero tona a Espanya es troba que Rajoy diu que la culpa del que diu Chàvez és del PSOE. Com la diu la dita: "damunt de puta, apaleà".
Voleu dir que aquesta és una bona estratègia?

Anónimo dijo...

Precissament Bernat Soria, Valencià com és per ser nascut a Carlet, és un dels exemples de bon politic. Crec que està portant a terme tot el que, des de l'altre costat que li dona ser cientific, a vist que es podia fer o millorar.
I si, Carlet també és València, almenys de moment.
I efectivament el comentari de Ricard te raó: damunt de puta apaleà. Si haveren criticat el sr. Aznar en instàncies internacionals i jo fora el president del govern, segur que no l'havera defes. Ni loco. Ell no ho fa. Més be tot el contrari: critica el govern Espanyol (triat democràticament) per allà on va I al final, això cansa.

Anónimo dijo...

El problema de tot açó, es que a la gent li dona igual, les barbaritats que es diguen si no pasa alguna cosa molt molt molt grosa, les mentides se les creuen, la gent no contrasta informació si ho diu uno dels seus es veritat, si ho diu canal 9 es veritat, i aixi tot, estic avorrit de sentir barbaritats de gent que s´ho traga tot