sábado, 17 de noviembre de 2007

Alzira no té cobertura

Mediàtica, és clar.
Hui mentre dinava en casa dels meus pares he pogut seguir el Telenotícies de Canal 9. No era una prova d’autoimmolació personal o de fília masoquista sinó tan sols per pura curiositat crematística.

Anit es lliuraven els guardons dels premis literaris ciutat d’Alzira i tenia interés per saber si aquest esdeveniment sociocultural tindria algun tipus de ressò en els butlletins informatius d’un canal que en el seu DNI tenia (i m'imagine que continua tenint) com a màxima prioritat la promoció i dignificació del valencià.

Així que mentre dinava he seguit a cua d’ull el noticiari.
Les notícies que han gaudit de major atenció durant la primera mitja hora han estat:
La clausura de la cimera sobre canvi climàtic, un reportatge sobre els parcs naturals valencians i la seua contribució a la lluita contra el canvi climàtic, la visita del màxim dirigent de les nacions unides al centre de comunicacions de l’onu a Quart de Poblet, les repercussions d’aquesta nit tan gèlida a la nostra terra(l’oratge, tot un clàssic de la casa), la declaració davant el jutge dels detinguts per l’assassinat d’un taxista a Aldaia i la detenció d’una banda que venia cotxes de luxe furtats
Després han vingut les seccions de nacional, internacional i economia. Pel moment, dels premis, ni rastre. Publicitat i "El Camp".

Els presentadors, tot seguit, han donat pas a una secció anomenada La Revista. Una mena de calaix de sastre informatiu abans d'Els Esports on hi cap des d’una desfilada de models amb vestits de xocolate a un concurs provincial d’arròs en fesols i naps celebrat a Castelló, passant per un festival internacional de milotxes a la Malva-rosa.

Avui però, han començat dedicant un ampli reportatge (i ja en van més de trenta) a la gran expectació que està generant l’exposició de Sorolla al centre cultural Bancaixa, han continuat amb una fira de celebracions festives que té lloc a la Vall d’Uxó, l’homenatge que la banda de música de Cullera ha lliurat als components de l’agrupació que fa 50 anys guanyaren el 1r premi en la Secció Especial del Certamen de Bandes i per cloure la secció, tantatatxan! El sopar dels premis ciutat d’Alzira.

No us feu il·lusions, només 20 segons (els Octubre gaudiren d’uns poc més). Una imatge de Víctor Labrado pujant a recollir el seu guardó, unes paraules de Isabel-Clara Simó i prou.

Ni mig minut d’atenció a un dels premis literaris amb major dotació econòmica i més nombre de modalitats a concurs de tot el País Valencià.

Allò que m’estranya però, no és els menyspreu de la cadena autonòmica cap a la literatura (i la cultura) en valencià i els esforços per la seua promoció, és a dir, res nou sota el sol; sinó també la desídia cap a les institucions amfitriones de l’acte, l’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat de la Ribera Alta, totes dues en mans del PP.

Tal volta interessa poc difondre un acte de reivindicació del valencià, però sembla, que encara interessa menys, que es puga relacionar al Partit Popular amb l’organització d’un acte d’aquest tipus. Indubtablement, no és políticament correcte. Canal 9 es deu al PP i aquest, als seus votants.

Com comentava al principi, Alzira i La Ribera (malgrat ser “populars”) no tenen cobertura o com dirien els mafiosos "ho fem, però que semble un accident".

VK
PS. Aquest humil proletari espera, desitja, confia en què el gerent d'aquest blog ens delecte amb una crònica entre bambolines del Sopar de lliurament de premis, perquè segons tinc entés pogué seguir la cerimònia de ben a prop.

1 comentario:

Tirant al cap dijo...

El tema de Canal 9 no té nom. A tot el que apuntes caldria afegir que el director general de RTVV és d'Alzira.I ni així...
Però què podem esperar d'un canal que, per exemple, dijous dedicà (també en La Revista) mig segon als 75 anys de les Normes de Castelló, just abans d'una notícia extensa sobre els actors més guapos de Hollywood. A mi, de veritat, mai no deixen de sorprendre'm.