lunes, 7 de mayo de 2007

FLORS, CIRERES I LLIBRES



El mes de les flors? Maig no m’ha assemblat mai el mes beato que algunes tradicions s’entossudien a presentar-nos. Ben al contrari, maig trenca amb les boires de l’hivern i explota definitivament de llum i de colors amb una concupiscència irresistible. Maig va ser el mes de la primera escapada secreta a nadar a la séquia, quan encara era un infant, el de les primeres cireres que furtàrem a l’hort del veí i el d’altres descobriments inconfessables. Ara, anys després d’aquelles escaramusses, maig és el mes en què m’agrada descobrir les floretes minúscules i anònimes quan passege per la muntanya. Una cosa semblant a quan entre en una llibreria i, entre la muntanya de llibres de les prestatgeries, en descobreixes un, una mica arraconat, que sembla mirar-te amb ulls especials i, pressentint que has fet un descobriment, l’agafes i te l’emportes a casa.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

En una llibreria de València, un llibre en mirà mal. Molt mal diria jo. No era com eixa flor anònima que d'eixa forma tan captivadora descrius. Era diferent. Pareixia un llibre estandard, amb les seus tapes dures, les seus fulles, la seua tinta... però no. Em vaig arrimar i vaig descrobir l'autor: Pio Moa. Vaig sortir corrent de la llibreria i crec que vaig poder despistar al llibre a la tercera cantonada.
Per a compensar, vaig comprar tres roses de diferents colors, casualment, perquè ja estem en maig.

Anónimo dijo...

Levante-EMV, secció C.Valenciana:
"Camps anuncia que si vuelve a gobernar creará una conselleria específica de Cultura
El presidente regional del PP avanzó ayer que pretende desgajarla de Educación".

Sembla ja una pràctica reiterada la de dividir Conselleries, ja ho intentaren amb la creació de la de "Mig Ambient" i ara tornen a la càrrega. Tanmateix amb una simple capsa de sabates cap tota la seua cultura i en un barracó d'uralita poden continuar tancant la seua manca d'Educació.

Anónimo dijo...

Quan jo siga fadrí i tinga coneixement, tractaré d'escriure textos tan bonics com el que acabe d'escriure l'ajatollah Millo. Tot i que, segurament, necessitaré seixanta llapisseres i un paquet de folis per tal de fer una línia "potable".

L'home del carreró

Anónimo dijo...

Conselleria de Cultura, VK? De quina cultura? A veure si som seriosos i no diguem barbaritats! Com va a crear una Conselleria de Cultura? Hauràs llegit malament, home! Serà de Regates i coses així...Per cert, tinc un amic electricista que fa unes regates amb picoleta de p.m. El proposem per a conseller?

Maria-no

Anónimo dijo...

Un aclariment Maria-no,
quan a la notícia del Levante es parla de Cultura no s'especifica que s'entén per "Cultura".
Per tant no sabem si allò que pretén potenciar el Govern valencià dotant d'autonomia pròpia a aquesta Conselleria és:
a) el CULTE religiós (s'especula que València s'ha postulat com a sèu del proper Concili).
b) el CULTURISME (és més fàcil desenvolupar la musculatura de les extremitats que la del cervell).
c)la CUL-TURA (patrocinant certàmens de miss i místers en el Palau de les Arts)

Tirant al cap dijo...

Amics fotredors, ací teniu una invitació (literària): http://tirantalcap.blogspot.com/2007/05/un-meme.html

Anónimo dijo...

No és beat? Encara recorde, allà pels 60 ( més o menys) quan en aquest mes, els HH. MM. Del poble feien uns altarets presidits per la Mare de Déu i que nosaltres havíem de omplir de flors. El parc estava preciós, els capolls ( de les flors ) despuntaven per dalt de les tanques de xiprers que delimitaven els jardinets, objecte del nostre assetjament, i esperàvem el moment; que ningú no passara... que ningú no ens pillara... collint les roses.

Man***