miércoles, 30 de mayo de 2007

Anàlisi postelectoral seriós, objectiu i rigorós

Han estat moltes les excuses esgrimides per les forces progressistes valencianes des del dilluns per tal de justificar la seua debacle electoral:
- fallos en el disseny de la campanya

- desencert en la tria de candidats

- errades en el "buzoneo electoral"

- la tibiesa de l'oposició portada a terme pel PSPV al llarg d'aquesta legislatura rematada amb l'esquizofrènic suport que aquesta formació donà a la reforma del pseudoestatut. La foto Camps/Pla (molt somrient ell) el dia de la signatura significà (si ja no ho havia fet abans) el seu harakiri polític.

- la crítica a la projecció de València com a escenari ideal per a grans esdeveniments religiosoludicoesportius.

- manca de carisma i "tiró mediàtic" dels caps de llista

- la imatge que Camps ha venut de victimisme respecte a Madrid

- la descaradíssima parcialitat de Canal 9 (òrgan de difussió massiva de la campanya popular).

- falta d'idoneitat en alguns dels pactes signats i incomprensió de no haver-ne realitzat altres molt més "naturals"

- l'excessiva fragmentació de l'esquerra valenciana (en Alzira hi havia fins a 6 candidatures de centre-esquerre).

.....................................................

Tanmateix totes aquestes justificacions han quedat en un segon Pla (broma fàcil) quan avui mateix el Levante ha donat en el clau. És a dir, en el vertader motiu pel qual el PP ha agranat i el PSOE i quadrilla no han arreplegat ni les de terra.

No es tracta però d'una explicació social, política, mediàtica, ni tan sols ideològica sinó (i allà va la primícia) de tipus endocrínic.

Així que ni Canal 9, ni Madrid, ni la Copa Amèrica, ni Ratzinger, ni Rita la cantaora, el triomf del PP s'ha gestat al bell mig dels nostres cossos, ben a prop dels budells, i si no, al tanto amb el titular: Expertos señalan al progreso como enemigo de la dieta mediterránea

visèkimé

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Jo crec que ací, a Algemesí, el problema ha sigut l’efecte PEDRASA. Al assabentar-se la colla esquerrana que el tal individu podia treure un regidor, i amb la possibilitat de tindre que aguntar-lo als plenaris, s'ha produït una deserció masiva i tots han votat al PP. Que es foten els "faches" digueren.
Man***

Anónimo dijo...

Crec que és una bona anàlisi, VK. tot i que, a més, crec que el PSOE i el BLOC local no han sabut (independentment de l'efecte cremada) connectar amb la gent que podia arrossegar altra gent. Hi ha molts altres factors, clar, però una de les més importants potser siga allò de " les barraquetes tancades" mai no han funcionat. El PSOE perquè no ha pogut obrir-les; el BLOC perquè, possiblement, en tinga més d'una...

Anónimo dijo...

Anònim:
Què són les barraquetes?
Man***

Anónimo dijo...

TAF (secció lexicogràfica) sempre atenta amb els seus lectors us ofereix les diferents accepcions d'aquest mot, trieu la que considereu més adient. (jo propose la 6a):

[1249; d'origen incert, potser format al Principat d'una base preromana o al País Valencià d'un àr. vg. valencià]

f 1 Casa petita i rústica com les que habiten els qui exerceixen oficis en llocs solitaris i allunyats (carboners, roders, serradors, etc).

2 Casa rústica, de planta quadrangular, amb la coberta formant dos aiguavessos en angle molt agut, pròpia de les planes costaneres de reguiu del sud dels Països Catalans, des de Tortosa fins a Oriola, especialment a l'Horta.

3 Caseta de fusta, de pedra, de tàpia o d'un altre material com les que serveixen per a guardar eines i estris, de sopluig als pagesos, als pastors, etc, d'amagatall als caçadors que cacen amb filat, amb parany, etc.

4 Caseta com les que serveixen d'abric als venedors d'una fira, d'un mercat, etc, als burots, als carrabiners, etc.

5 Lloc de sopluig per al bestiar.

6 CONSTR Construcció provisional feta amb materials lleugers que, en les obres, serveix de refugi o d'habitatge al guardià nocturn o al barraquer, o de petita oficina a l'encarregat o al representant del constructor.

7 URBAN Construcció suburbial destinada a ésser habitada, feta amb materials aprofitats, d'una superfície reduïda, mancada de condicions per a l'habitabilitat i edificada generalment sobre terrenys d'altri.

Anónimo dijo...

Recollons, si que té accepcions la punyetera barraqueta.
Resumint:
Anònim, a que et refereixes?
man***

Anónimo dijo...

Home, Man***! Entenc per barraqueta el fet d'organitzar-se en grups tancats i, en conseqüència, gens oberts a escoltar les crítiques, acceptar altres opinions, incapaços d'entendre's amb altra gent d'idees semblants...A veure, Man***, creus que hi ha només un PSOE local? Creus que hi ha un únic BLOC local? Creus que hi ha alguna possibilitat que la gent, més o menys progressista, vaja alguna vegada unida? Barraqueta: Construcció suburbial destinada a ésser habitada, feta amb materials aprofitats, d'una superfície reduïda, mancada de condicions per a l'habitabilitat i edificada generalment sobre terrenys d'altri.

Anónimo dijo...

La carasseta li ha caigut a Baldoví al primer ple municipal. S’ha mostrat com un autèntic absolutista, censurant fins els comentaris a cau d’orella dels membres del PP. Molt decepcionant. Ara ja sap tot el poble fins on arriba el tarannà dialogant del nou alcalde. Esquerra Republicana porta el seu radicalisme a la mà, però el Bloc és un llop amb pell de corder. Tot indica que aquesta serà la seua primera i última oportunitat de govern local.