lunes, 20 de agosto de 2007

Economia domèstica. Les OPG

Algemesí Sense Fronteres, Salvem Polinyà, Sueca Agua para todos...aquestes són algunes de les noves denominacions administratives que adoptaran un grapat de pobles valencians una vegada comence el nou curs polític.

I és que sembla que en el nostre País és molt més fàcil rebre una subvenció a càrrec dels pressupostos de la Generalitat si ets una ONG (sense ànim de “lucre”!) que si ets un “simple” municipi valencià:
La Generalitat ayuda más a entidades sin ánimo de lucro que a ayuntamientos
La fundación Agua y Progreso recibió 1,35 millones de euros, el doble que en 2005
Dime a quién subvencionas y te diré para quién gobiernas. La Generalitat concedió más subvenciones a "instituciones y organizaciones sin ánimo de lucro", fundaciones o entidades religiosas en su inmensa mayoría, que a los ayuntamientos y diputaciones valencianos (El País)


Ara, no val transformar-se en una ONG qualsevol. Res d’eixes d’ajudar al tercer món, als col·lectius més desprotegits,a la conservació del medi ambient o a la promoció del comerç just. Eixes no valen, que són un niu de “rojos”. Tindràs moltes més opcions d’arreplegar la “panoja” si l’organització (malgrat les sigles que la identifiquen) no sols ha de ser governamental (ser un “tinglao” muntat per persones pròximes al partit) sinó a més actuar com a tal i demostrar-ho contínuament. Estem parlant per tant de les OPG (organitzacions pro governamentals) patrocinades per tots els valencians (almenys els que paguen impostos) i que esdevenen un prolongació dels objectius del govern valencià (allò on per llei o per manca de poder no poden aplicar el “rodillo”) i que s’encarrega de crear un estat d’opinió entre els ciutadans “favorable” a l’acció política popular i per “se” oposada al govern de Madrid.


Com a exemple un botó, la Fundació Agua y Progreso (que té l’objectiu de matxacar-nos amb subterfugis científics el dolent que són els aragonesos i catalans per no voler el transvasament) s’embutxacà 1,35 milions d’euros. L’agravi pressupostari canta més que Francisco en un karaoke d’himnes regionals ja que el pressupost total per a repartir entre tots els municipis valencians per tal de conservar el nostre patrimoni historicocultural no arriba ni a la meitat:
La Generalitat concede 54.000 euros para Patrimonio etnológico a ocho municipios y descarta a 54
El presupuesto del pasado año era de 60.000 euros. El medio centenar de ayuntamientos hubiera supuesto 400.000 euros de ayudas. Otros municipios no habían presentado la documentación completa. (Levante-EMV)


Jo per tal d’assegurar-me el meu futur immediat estic pensant en apuntar-me a alguna. Hui per hui, dubte entre tres:
SCNCG (STOP, canvi de neumàtics i càrrega de gasolina). Encarregada de la promoció del futur Gran premi de fórmula 1.
Veleros Mundi. Té com a objectiu atraure fins el port de València els iots i les embarcacions més luxoses del món.
Salvem el GOLF de València. Promociona i estén la pràctica d’aquest esport (ja de per si majoritari) entre els valencians.
VK

1 comentario:

Anónimo dijo...

El millor, a més de la idea de tot l'escrit, aquesta frase: " L’agravi pressupostari canta més que Francisco en un karaoke d’himnes regionals ". Molt bona, VK.
Vergonyos, res nou, però ja saps, majoria absoluta. Amb coses com aquestes, als que ens agrada la política solament tenim que baixar el cap davant de frases com "la política és una merda" o "son tot interesos". Solament introduir un xicotet matis: aquesta política si que és una merda. Hi ha que no ho son, encara que ja comence a dubtar-ho.