lunes, 9 de julio de 2007

Matant ecologistes a canonades

A la secció Comunitat Valenciana del Levante.-EMV trobem pràcticament de forma consecutiva aquestes dues notícies:

Greenpeace sitúa a Valencia como ejemplo de la degradación litoral
Su buque insignia, el Rainbow Warrior, llegó ayer al puerto de Sagunto

Una bomba de la Guerra Civil paraliza el tráfico marítimo en el puerto de Valencia
La Armada trasladó el artefacto de 500 kilos al mar para explosionarlo

Home, el Govern Valencià hauria de ser una mica més tolerant, tenir una major capacitat d’autocrítica (auto...què, ha comentat un dels Consellers) i optar pel diàleg en cas de no compartir el diagnòstic mediambiental elaborat pels ecologistes.


Per a tirar mà de l’exèrcit sempre estem a temps i si a la fi s’opta per l’atac, doncs no cal ser sapastre, es compren bombes noves d’última generació i ja està, que tirar mà de l’arsenal de la Guerra Civil és una mica trist.

I és que allò que importen són les “formes” i no cal arribar a aquests extrems. S’envia una patrullera de la Guàrdia Civil, s’informa als ocupants del vaixell que la seua presència en aigües valencianes no és gens grata i se’ls convida amablement a aixecar l’àncora i continuar la seua travessia.
Per un altre costat si els de Greenpeace (aquests paios tenen nom de cervesa) m’hagueren consultat jo els haguera proposat (aprofitant el context) un pla alternatiu, això sí molt més discret i efectiu:
Es tunneja una mica l’embarcació (logotipus i propagandes en el casc i en les veles de la nau: Iberdrola, Louis Vuitton, BMW...), es disfressa a la tripulació amb roba cara i tots igualets com la xufa cacauet (bermudes, calcetinets, xupetí, gorra, bronzejat...) i s’adopta un accent entre “pijo” i indesxifrable.
Actuant així s’aconsegueix ser ben rebut (fins i tot per alguna autoritat), aparcament (crec que es diu “amarre” ) de bades i un dinar pel morro en la torre de control “Veles i Vents”.


Una vegada acaba l’àpat i ja amb la panxa plena i amb mig Canal 9 cobrint l’acte es munta una roda de premsa i es descobreix el pastís: llavat de cara al Govern Valencià que damunt corre amb totes les despeses.

Interpel·lat per una periodista el Conseller del ram (òndia com el lleixiu!) no dubta a afirmar: No cal estressar-se, tot camina com estava previst, la Comunitat continua sent un exemple per a Espanya i el món i a més segur que aquest vaixell de hippys desficiosos porta matrícula de Barcelona.

VK

No hay comentarios: