miércoles, 13 de junio de 2007

Publireportatge: "Llegir en valencià. Els nostres clàssics"

Poble Tirantafotedor, estimats camarades, benvolguts despressiuprogressitesquerrans del País Valencià, amants de la lectura tots:

Fent ben explícita la tasca de servei social que ha acompanyat aquest bloc des del seu començament (de política no parlarem en una temporadeta) ens fem ressò de l’imminent inici de la campanya “Llegir en valencià. Els nostres clàssics” que es posa en marxa aquest cap de setmana.

Què ??? Anem a pams. Es tracta de la tercera part (segones parts mai foren bones) de la campanya “Llegir en valencià” que s’encetà fa uns mesos.

Per què??? Bàsicament per dos objectius, primer per continuant promovent la lectura en valencià i per donar a conèixer alguns dels grans autors valencians (que Enric Valor no és l’amo d'una important fàbrica de xocolate, Joan Fuster no és un “paio” que té carrers en tots els pobles i Ausiàs March no és un davanter romanés que juga al Llevant)

Quan??? Del 17 de juny al 29 de juliol, a través de Levante-EMV i El Mundo, es posarà a l’abast del gran públic una col·lecció de 13 llibres. A més, de regal, 24 fitxes sobre la història de la nostra literatura, receptes d’animació a la lectura, altres articles per a donar a conéixer els clàssics i una subscripció anual per al diari La Razón (aquesta última és broma) .

Qui??? Aquesta iniciativa compta amb el suport de bona part de la societat: la Generalitat, el Ministeri de Cultura, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Bancaixa, el Grup RTVV, el Consell Valencià de Cultura, Escola Valenciana, totes les universitats valencianes, entitats culturals, partits polítics, sindicats i empreses.

Per a qui??? Tant per als qui seguiren la primera edició com per a un públic nou que senta curiositat per veure com la llengua que hi parla des de menut també aprofita per a fer bona literatura.

A més, podeu veure els spots televisius de la Campanya a:
http://www.youtube.com/watch?v=7_pyF_P-bL4

http://www.youtube.com/watch?v=1li-tTc8A4k
I algú es preguntarà i per què contem açò ací, molt fàcil, perquè en l'email que he rebut he pogut llegir "També molts mitjans de comunicació col·laboraran fent-ne la màxima difusió"i he pensat, ostres, és un bon moment per a què comencen a considerar-nos premsa seriosa.
VK

No hay comentarios: