I ells com ho saben que és la 4a? I si és la 1a , la 2a o la 32a) Que potser hi ha una lliga russa de màfies? I si començaren fluixos la temporada però en el mercat d’hivern s’ha reforçat amb una parella de bons sicaris a sou, un ministre corrupte i dues concessions manipulades?
Ara que no m’estranya perquè fa unes setmanes El País informava que a Sicília havien detés el cap de la família mafiosa més important d’aquesta illa, que a més a més controlava el negoci de la recollida del fem. O siga que a Itàlia (on s’inventà aquest esport) ja poden passar els anys però indubtablement continuen mantenint un nivell de joc més elevat, només cal comprovar qui és el seu Primer Ministre.
A més cal tenir en compte que a l’Estat espanyol també hi ha uns quants de emporis mafiosos: els gallecs del narcotràfic, els immobiliaris de la Costa del Sol, els de les requalificacions a casa nostra...
Una vegada comprovat que no hi ha país d’Europa que no compte amb una bona xarxa de famílies mafioses, a què espera la UEFA (vist l’èxit de l’Eurocopa) a muntar una Champions League que enfronte les principals potències de l’especialitat?
Imagineu-se: 1r Campionat d’Europa del “mangoneo” i “l’extorsió” .Evitaré donar un llistat de possibles patrocinadors però jo conec un territori que estaria disposat a acollir qualsevol tipus d’”evento” com aquest a càrrec del submís contribuent. Per cert, com a himne oficial per als prolegòmens dels partits no cal calfar-se molt el cap: la banda sonora d’EL Padrino I, II o III.
Canviant de tema...
Tradicionalment les notícies que més ràpidament recorren els carrers i places dels nostres pobles són: si algun veí li ha tocat un pessiguet en els cupons dels cecs, si l’ajuntament ha col·locat a algun familiar botant-se a la “torera “ els procediments ordinaris i si ha faltat alguns dels seus conciutadans.
I per tal de ratificar aquesta última notícia s’acostuma a, una vegada ha quedat en desús el tradicional codi campaner, pegar fotocòpies pels indrets més concorreguts de la vila amb les dades, una fotografia i tota la informació sobre el sepeli. Que tu penses: vaig a apropar-me a veure qui ha desaparegut de sa casa, però t’apropes i te n’adones que efectivament ha desaparegut un veí, però per a no tornar, almenys durant una temporadeta.
Si aquests mitjans de difusió local fallen sempre pots acudir als centres d’informació municipal més propers per conéixer de primera mà tots els ets i els uts de la notícia, és a dir: forns, perruqueries o barberies i eixa multinacional dels mass media que és el Mercadona.
Doncs bé, per modernitzar una mica aquest assumpte sembla que l’última moda per a amants de la més rabiosa actualitat local és la possibilitat de subscriure’s a una pàgina web elaborada ex professo.
Una funeraria de Callosa comunica por SMS los óbitos a través de la web quisamort.com (Levante)
Imagina’t que estàs a ta casa i de sobte sents unes campanades al teu mòbil. Hauràs d’estar atent perquè segons la cadència i el nombre de tocs el missatge t’informarà de la celebració d’un bateig, una comunió, un casament o una defunció. Si el so de les campanes ha estat substituït per alguna melodia dels Beatles, tranquil, no patisques, deu tractar-se d’una boda civil.
Però bé, si l’esmentat missatge té per desgràcia, la intenció d’informar-te de la pèrdua d’un vilatà, tens, tot seguit, la possibilitat de compartir aquests moments tan tristos sense moure’t de casa amb els seus parents.
Com? Només has de prémer el botó Contestar i després de triar el Politono (És l’hora dels adéus, el cant dels ocells...) que vols que acompanye el teu text, elegir un dels textos del Menú condolences: A tots ens ha d’arribar, sempre se’n van els millors, si fa quatre dies els vaig veure la mar de bé...
VK
1 comentario:
M’agrada això de la funerària eixa:
“Si quiere que demos un sencillo pésame pulse 1”
“Si quere que demos un pésame con acompañamiento de alabanzas pulse 2”
“ Si lo quiere con acompañamiento de llanto pulse 3”
2'50 euros mensaje.
Genial.
L’Espectador.
Publicar un comentario